• Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Nyeste tråder

Vestlandets in-game økonomi

I lange tider nå så har det vært en god del misfornøyde spillere når det kommer til in-game økonomi. Det er gjerne slik at når vi ikke har hatt reset på en god stund så har vi noen spillere som har vært her i flere år eller spiller ofte som gjerne er de som er rikest og har alt. Det er jo ingen stor hemmelighet det da at det er de som styrer Vestlandets økonomi i bunn og grunn. Det er de som styrer markedsprisene.

Dette kan by på mange problemer, og det aller verste for en Minecraft server er å oppnå inflasjon. Inflasjon vil si at enten så blir items så dyre at ingen har råd til de, eller så er items så billig at alle kan få alt relativt fort. Og det er gjerne sistnevnte som Minecraft servere opplever fordi de som har alt selger unna billig for å tjene en liten slant, eventuelt gir bort masse til spillere som vil ha.

Dalende økonomi
Det er nok mange av dere som tenker at det er flott at items er billige og at man får fine ting fortest mulig. Joda, om vi tenker oss hvordan det ville vært i det vanlige liv så er jo billig bra ikke sant?

For å sette dette i perspektiv så skal jeg forklare hvorfor dette kan være skadelig.

1600031348086.png

Denne grafen er en fiksjon men ganske sannsynlig. Etter at spillere får mer og blir relativt godt etablerte vil prisene falle slik som vi ser på grafen. Til slutt vil vi se at ingen vil tjene på å selge items og nye spillere som kommer til oss vil få det alt for enkelt med å skaffe seg akkurat det de trenger. I løpet av veldig kort tid ser man at de aller fleste har det meste enten man er ny eller gammel spiller. Det som også er et typisk tegn er at folk har det de trenger men de fleste har lite penger.

Så kan man jo tenke seg selv hva som skjer når alle har alt, og det er jo at folk ikke har mer å gjøre.


Løsningen
Inflasjon er et vanskelig tema og det å balansere økonomien så bra at inflasjon er uunngåelig er vanskelig, nærmest umulig. Men nå er vi kommet til et sted der dette har delvis skjedd og man kan se kraftige tendenser på inflasjon på Vestlandet. Da er det jo en løsning at vi som drifter Vestlandet går inn for å bestemme markedsverdien. Vi bestemte oss for at vi i staben ikke kan ta disse beslutningene alene så vi annonserte at vi hadde behov for et markedsteam der spillere og stab sitter sammen om å komme frem til en løsning.

Team Markedsavdelingen består av:
Løsningen ble da å sette en minstepris på items som kan bli lagt ut for salg på AuctionHouse og kistebutikker.

Fase 1: Vi har hadde ett omfattende voice møte på Discord der vi i diskuterte og satte pris på alle items (som har av verdi). Der fikk vi som kommer fra team Vestlandet sagt hva vi tenker og de som representerte spillerne fikk sagt hva de mente, så møttes vi på et sted der alle oss var fornøyde.

Fase 2: Etter at prisene hadde vært i omløp en liten stund så har vi mottatt en del tilbakemeldinger og følt litt på om prisene har vært reelle. Vi satte oss ned til en ny runde med diskusjoner og fikk satt nye prisen basert på tilbakemeldinger fra spillere og stab.

Nå føler vi at de minsteprisene som er satt er relatert endelig. Vi har lyttet til spillere og tatt tilbakemeldingene seriøst, og vurdert prisene ut ifra det.

Alle markedsprisene ligger tilgjengelig på /verdiliste
Om du holder et item i hånden kan du se hva minsteprisen på det ved å bruke /verdi

Så må jeg si tusen takk til de spillerne som har ønsket å bidra til at økonomien på Vestlandet blir bedre!

Vestlandet er på Facebook!

1598882764249.png

Vestlandet er nå å finne på Facebook! Vi har utvidet horisonten og beveget oss over på en ny plattform. Dette er jo noe vi i utgangspunktet har hatt i tankene en god stund men vi har aldri kommet oss til det punktet der vi faktisk tar steget, men nå er vi faktisk der.

Facebook gir oss en større mulighet til å nå ut til et mye større publikum. Det er jo mange Minecraft spillere der ute som enda ikke vet hvem og hva Vestlandet MC er, spillere som er på jakt etter et fellesskap og et spillmiljø Vestlandet er gode på. I forbindelse med vår lansering på fredag ønsker vi å annonsere dette gjennom Facebook, dermed har vi opprettet vår egen Facebook side.

Ønsker du å følge oss på Facebook, stikk innom å gi oss en like og trykk på følg siden vår!
Besøk oss på: https://www.facebook.com/vestlandetmc

Byer KOMMER til Vestlandet!!

1598277790159.png


NÅ ER TIDEN INNE FOR Å PRESENTERE VÅRT NYE BY SYSTEM
VI LANSERER VÅRT BY SYSTEM I MORGEN 25.08.20


Vestlandet har i mange år vært kjent for sine revolusjonerende by systemer, unike systemer som gjør det hele til en stor lek! Det er derfor en skam å si at vi under Vestlandet 1.15 ikke har fått noe klart før nå. Men nå er vi på plass! Denne gangen har vi gått i dybden og sett litt på hva spillere setter pris på i sine byer, og vi tror vi har et system som vil tilfredsstille de aller fleste.

HVA ER NYTT
 • Opprett gater med egendefinerte gatenavn.
 • Legg til byrådsmedlemmer til din by.
 • La spillere bli medlem av din by når de leier en plott.
 • Tilgang til egen bychat.
 • Ha full oversikt over din by med flere ulike informasjonskommandoer.
 • Bedre og mer informativ byliste.
For full oversikt over funksjoner og muligheter kan du besøke denne nettsiden: http://bit.ly/2lZsXkf

For å feire at vi endelig har kommet i mål med vårt by system reduserer vi prisene i vår donasjonsbutikk med 50% til alle som benytter denne kampanjekoden FØR du betaler: VESTLANDETBY

Kampanjekoden har en gyldighet frem til og med fredag 28.08.20.
Donasjonsbutikken finner du her: http://butikk.vestlandetmc.noBy systemet er utviklet fra bunn og det er lite trolig at vi ikke vil oppleve forskjellige bugs/feil eller mangler i startfasen. Feil som berører spesifikt by systemet kan meldes til oss via denne siden: https://www.vestlandetmc.no/forum/index.php?threads/byplugin-feil-eller-mangler.899/#post-4359

Stemmekonkurransen

1596560895581.png

HVER MÅNED KJØRER VI EN STEMME KONKURRANSE
DER DE MED FLEST STEMMER PÅ DEN AKTUELLE MÅNEDEN
VINNER JUVEL RANK FOR DE 30 NESTE DAGENE!

GI DIN STEMME HER:
https://minecraft-mp.com/server/153327/vote/

Alle har en mulighet til å vinne ved å stemme på vår server! Men hvorfor er dette med stemmer så utrolig viktig for Vestlandet? Dette handler om å nå ut til flest mulige Minecraft spillere. Det er faktisk slik at din stemme kan utgjøre en forskjell! Ved å stemme på Vestlandet så vil vi oppnå høyere rangering på stemmelisten. Desto høyere på den listen vi er desto mer synlig via Google søk vi er. Det er heller ikke til å legge skjul på at spillere helst velger de som virker populære, og da er det gjerne de med flest stemmer som tiltrekker seg flest spillere.

Per i dag så er det slik at alle som stemmer på Vestlandet vil motta noe i gjengjeld som kan brukes på vår server. Vi har også et system som er community basert, det vil si at dersom stemmeantallet den dagen oppnår 50 stemmer vil alle som er pålogget serveren når det skjer motta ting du kan bruke i spillet. Sistnevnte kalles voteparty, altså en stemmefest.

Voteparty
Som nevnt over vil en stemmefest skje så snart det totale antallet når 50 stemmer. Hva man mottar er forskjellig for hver gang, og det er alltid like spennende. Det skal jo innrømmes at det ikke alltid er like bra. Her kan du motta alt fra beacons til jordblokker.

Du kan sjekke hvor mange stemmer det er igjen før det blir en stemmefest ved å skrive /vp eller /voteparty.

Månedens vinner
Hver måned trekker vi en vinner blant de som har gitt flest stemmer i løpet av måneden. Om det er flere som har like mange stemmer så vil det trekkes tilfeldig av serveren. Tidligere har det vært slik at jeg måtte gjøre dette manuelt, men vi har utviklet et stemmesystem som tar for seg dette automatisk. Per nå har vi kun månedskonkurranser, men vi vurderer også om vi skal begynne med flest stemmer per uke også. Månedens vinner blir trukket automatisk hver måned på den aller første dagen klokken 18:00.

Det er også nå mulig å sjekke topplistene på serveren ved å bruke /ts [uke|måned|år].

Ønsker du juvel rank uten å måtte stemme? Dette kan fås kjøpt her: http://butikk.vestlandetmc.no/

Stemme button
For de som vil føle seg ekstra dedikert til å stemme på Vestlandet så er det altså nå mulig å kjøpe sin helt egen stemme button du kan feste på din genser! Denne kan kjøpes i vår merch butikk på https://www.vestlandetmc.no/forum/index.php?pages/merch/#!/


1596562774014.png

Denne koster 60 kroner + frakt og inneholder 5 buttons.

Med dette vil jeg også påpeke at Vestlandet tjener ingenting på det som blir handlet i vår merch butikk. Alt som finnes der inne er kun for moroskyld, for hvor gøy er det ikke å eie merch fra Vestlandet?

Hide&Seek

1596143033769.png

Nytt minigame!
Da er hide&seek minigamet klart for å brukes. Hide&seek består av 5 baner:
 • Jungelen
 • Tivoli
 • Disney
 • Athen
 • Medival
For å komme til hide&seek må du på minigames serveren /minigames
Da er det bare å gå inn i portalen til hide&seek. Man må minst være 3 stykk for å starte spillet.


 • /has list Gir deg en liste med banene.
 • /has join Jungelen/tivoli/disney/athen/medival lar deg bli med i spillet.
 • /has leave Forlat spillet
 • /has stats Viser stattestsikker på din bruker
 • /has lobby Tar deg til hide&seek spawnen
Spillet går veldig enkelt ut på at noen spillere gjemmer seg kamuflert som blokker.
Og en spiller skal da finne disse blokkene og drepe dem. Blir du tatt skal du også finne blokkene som gjemmer seg.
For å vinne må du enten klare å ikke bli funnet eller ha drept flest spillere.


Håper minigamet faller i smak hos dere!
Om det skulle oppdages noen feil eller noe som burde vært endret på så kontakt meg eller kommenter under :Dvestlandetmc.no
Spillere:


Videoer: Subs: