• Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

INFO IRC kanal for Vestlandet

Baktus_79

Eier
Forumleder
#1
IRC KANAL FOR VESTLANDETHva er det Baktus driver med nå, er sikkert noe som dukker opp i tankene deres. Vel, det vet jeg ikke helt selv, men jeg ser mange som fremdeles bruker IRC etter så mange år. Ble faktisk overrasket av at det nå i 2019 fremdeles er godt utbredt. Ikke like mye som det var selvsagt, men endog.

Hva er IRC?
IRC eller Internet Relay Chat som det heter er en protokoll som ble oppfunnet på slutten av 80 tallet, mer eksakt i 1988. Dette er en protokoll som ble brukt i forbindelse med å sende chat meldinger til hverandre over internett. Dette var faktisk veldig populært på 90 tallet, og jeg husker meg selv sitte dag ut og dag inn på disse serverne.

Så hvorfor på Vestlandet?
Vel, just for fun :ROFLMAO: For meg er det veldig nostalgisk, og når jeg i disse dager har vært mer innpå noen servere, da jeg ser mange plugins utviklere benytter seg av IRC, så tenkte jeg hvorfor ikke lage en kanal for Vestlandet også. Litt for promotering og litt for fun.

Hvordan kan jeg logge meg på denne kanalen?
Det er en av to måter du kan gjøre dette på.
  1. Laste ned en IRC klient
  2. Logge på via et web grensesnitt

IRC klient
Jeg anbefaler Hexchat som IRC klient. Kan lastes ned fra denne nettsiden https://hexchat.github.io/downloads.html
I første vindu velg EsperNet på server listen og skriv inn et brukernavn. Du må legge inn alternativer i tilfelle det er opptatt.

1558130767955.png

Når du har logget deg inn på EsperNet så skriver du i feltet /join #vestlandetmc


WEB grensesnitt
Du kan bruke EsperNet sitt eget grensesnitt til å logge på serveren med denne linken https://webchat.esper.net/
Legg inn informasjonen som vist på bilde nedenunder.


1558129998384.png