• Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

SkyBlock

Baktus_79

Eier
Forumleder
#1
skyblock.png


Skyblock er for mange en utfordrende måte å spille Minecraft på.
Tanken bak hele skyblock er at du må jobbe for å "vinne" gjennom ulike utfordringer.

For å komme til skyblock skriv /warp skyblock, og du kommer da til skyblock sin egen spawn. For å lage din første "øy" skriver du /island. Du får tre valg av ulike "øyer" og utfordringer som følger disse.

Har du aldri spilt skyblock kan det være en anbefaling å starte med to øyer, da dette er en god del enklere enn de andre.

Denne guiden fungerer for alle 3 øyene!

Det første du må gjøre er å fjerne mesteparten av blokkene. Ta godt vare på alle blokkene du fjerner. Du vil få bruk for de alle. Hugg ned treet. Pass på å plukke opp alle saplings. De er nødvendig for å kunne fortsette. Plasser ned en ny sapling slik at det kan begynne å vokse.

I kisten er det en del ting. Prøv å motstå fristelsen til å bruke tingene enda :)

Om du er så uheldig å ikke får tak i sapling, start heller på nytt. For uten å kunne gro trær kommer du ikke videre. Om du må starte på nytt, skriv /is reset. Du har nå 10 sekunder på å bekrefte reset med kommandoen /island confirm.

Lag plank av tre blokkene, og lag et crafting table. Lag kun nok sticks til det du skal lage. Du kan lage mer senere etter at du har grodd noen trær. (Ikke bruk bone meal på saplings. Vi skal bruke det til noe mye bedre litt senere.)

Pass på at du ikke fjerner alle gress blokkene. Du må ha gress til senere, så det kan være veldig lurt å beholde et par av de.

s2.png
Grav deg ned til midten, til du finner en bedrock. Vær veldig forsiktig når du graver (aldri fjern blokken du står på).

Hold inne shift når du graver, da risikerer du ikke å gå utfor mens du jobber.

Når du har fjernet blokker til du har funnet bedrock må du gjøre klart til å virkelig starte øyen din. Du trenger en cobblestone generator.

Det er mange måter å bygge denne på, men den enkleste er å fjerne 4 blokker etter hverandre, og en blokk ned på enten andre eller tredje blokk.

s3.png s4.png
Slå ut blokken ved siden av bedrock slik at vannet kan renne ned der (uten risikerer du at vannet treffer lava og lager obsidian).

s5.png s6.png

Legg ned is og lys opp med torches for å smelte denne, eller slå på den til den blir til vann.
Nå kan du tømme bøtten med lava ned på den andre siden.

s7.png
Gratulerer! Du har nå laget din egen cobblestone generator :D

Lag deg en wooden pickaxe, også mine 16 cobblestone (se at du faktisk HAR 16 i inventory). Lag deg en furnace, et stein sverd, stein pickaxe og en stein axe.

Husk at du kan bruke wooden pickaxe som brennmiddel i furnace, så ikke bare kast den.
Du er nå på god vei til å greie deg i skyblock.

Noen anbefalinger:
Lag cobblestone slabs og fest disse på nederste del av bedrock blokken. Når du gjør dette kan ikke mobs spawne der om natten.

s8.png
Neste del tar tar en god del tid. Du må mine så mye cobblestone som mulig, da det er dette du bruker til å utvide øyen din med. Bruk bedrock blokken som senter på øyen. Bygg den ut en god del blokker hver vei og fyll dette. Siden du har litt jord til overs kan du feks lage et greit sted å ha trær.

s9.png
Etter å ha jobbet med dette en stund er det på tide å lage en mob farm.
Det er vanlig å bruke det standard tårnet for spawning da dette gir en god leveranse av bones og silk, og når du er heldig, gulrøtter eller poteter.

s10.png s11.png

To ulike stilarter for bygging av mobfarm.

Prøv å legg alle jord blokkene sammen slik at gresset kan vokse på de alle.

s12.png
Når alle jordblokkene er blitt til gress er det på tide å finne frem beinet som lå i kisten. Gjør denne om til bone meal, og bruk på gresset. Bruk kun en om gangen og slå alt gresset som vokser. Du vil få en eller flere seeds. Behold en eller to grønne gressblokker og plukk opp de andre. Still disse i en firkant med vann i midten. Lag deg en hoe og gjør de om til farmland. Nå kan du starte planting av seeds for å få hvete.

s13.png
Du får mer jord etterhvert som du går igjennom utfordringene. (Skriv /c for å se de)

Prøv å la være å gjøre den første utfordringen (lag et glass), da du trenger sanden. Lage glass kan du gjøre senere da du får sand i noen av utfordringene.

Du skal nå være godt på vei i Skyblock og skulle kunne klare deg herfra. Husk å lese utfordringene godt og vær forsiktig. Ønsker deg lykke til med mange gode timer i Skyblock!
 
Sist redigert: