Økonomi, bugs og bundle m.m

Nå begynner det igjen å bli en stund siden jeg har oppdatert dere med hva som skjer på Vestlandet, men til tross for mangel på kommunikasjon så betyr ikke det at vi står på stedet hvil. Egentlig har jeg litt dårlig samvittighet over at jeg ikke har tatt meg tid til å informere litt for det er faktisk en del nye ting jeg burde ha informert om. Men bedre sent enn aldri, er det noe som heter!

Jeg tror jeg vil begynne med Minecraft 1.18 og hva som skjer med overgangen der aller først, for er det noe jeg får flest spørsmål om så er det akkurat det.

Vestlandet 1.18

Det er alt for tidlig å begynne å snakke om dette temaet, men ettersom det er så mange spørsmål og henvendelser som dreier seg om dette så må vi ta denne biten også.

Når blir det resett?
Vel, det kan jeg ikke svare på da ingenting om resett er bestemt. Vi har lekt med tanken om å delvis resette serveren når vi går over til Minecraft 1.18, men her kreves det langt mer planlegging fra vår side. Det vi i utgangspunktet satt som kriterier for en resett var at vi byttet økonomisystem, og da var det bare snakk om økonomidelen. Jeg skal skrive litt mer om økonomien lengre ned i artikkelen, men spoilers, det blir ikke et økonomibytte.

Dermed henger resett temaet veldig løst og vi har ingen planer for hvordan vi skal gå over til Minecraft 1.18. Men det er heller ingen fare fordi det er såpass lenge til dette skjer, og skal jeg gjette så skjer det ingenting før tidligst februar neste år. Minecraft 1.18 blir sluppet fra Mojang i desember.

Når kommer 1.18?
Minecraft 1.18 blir etter planen sluppet i desember. Nøyaktig dato er enda ikke avslørt.

Får vi med oss ting til 1.18?
Dette har vi ingen plan på riktig enda, men dere vil få informasjon om dette i god tid før vi går over. Viktig å huske på at det er mange måneder igjen.

Flere i teamet er engasjert, dere er engasjert, og det er supert. Husk at vi hele tiden følger med på temperaturen på de ulike valgene vi tar, noe som betyr at vi hele tiden følger med på hva dere ønsker og engasjerer dere om. Skal jeg være helt ærlig så tror jeg valget om resett faller på meg om teamet ikke ønsker resett. Det å flytte over områder, items og mye annet er en krevende oppgave fordi per nå må det gjøres manuelt per spiller. På Vestlandet er det i snitt 170 spillere pålogget hver eneste dag, og om vi skal håndtere hver av de så ville vi vært fullbooket i flere uker. Dermed må jeg ta valget om jeg skal ta på meg jobben med å designe en plugin der spillere selv kan gjøre dette selv. Men alt i sin tid.

Økonomi in-game

Som de aller fleste av dere fikk med dere så ønsket jeg og mitt team en endring i måten økonomien er på Vestlandet. Vi kom frem til et system der vi skulle basere valutaen på et item, typ kobber ingot, og dermed ville man ha hatt et langt mer rettferdig system, tror vi. Denne planleggingen ble iverksatt på bakgrunn av alle klagene vi fikk på at økonomien på Vestlandet var ødelagt og elendig.

Vi la ut forslagene og roten til all elendighet bunner i Jobs. Ikke missforstå meg fordi det å skaffe seg jobber på Minecraft og dermed få penger for strevet er jo et godt konsept, men konseptet som i dag finnes er full av smutthull for å tjene seg rik. Dermed tok vi en avstemming på Discord, og dommen har falt.

Et klart tydelig rop fra dere spillere om at jobber på Vestlandet er en ønsket funksjon, og dermed blir det ingen drastiske endringer med økonomien. Vi kommer nok til å diskutere dette i teamet, og mulig vi endrer små uvesentlige ting.

Spawn

Altså dette er en tragisk situasjon. Da vi gikk over fra 1.15 til 1.16 jobbet vi alle hardt for å bygge en splitter ny spawn til nyåpningen. Vi hadde jobbet i ukesvis omtrent natt og dag for mange av oss, men da vi omsider skulle ha reåpning av serveren så skjedde det verst tenkelige. Kartet vi hadde bygget på var korrupt! Vi turde ikke å ta inn noen former for backup i frykt for at korrupsjonen startet på et tidlig tidspunkt. Alt ble borte!

De fleste av oss var slitne etter mye styr med den nye spawnen, men til tross satt flere stabmedlemmer gjennom hele natten den dagen for å bygge opp spawnen på nytt. Det har tatt lang tid for å ferdigstille den, og forståelig nok var det mange av oss som var demotiverte til å fortsette byggingen. Det er ihvertfall en tid fra Minecraft de aller fleste av oss sent vil glemme.

Men jeg erklærer ihvertfall spawnen som ferdig! Vi kom i mål!

En stor takk må rettes til følgende personer:

 • Mr_Moe_
 • Nebby__
 • Julie528
 • Embree88
 • MaikenEmilius
 • MarenHaren
 • Lanuras
 • Fishyboy123

Tar av meg hatten for det arbeidet dere har gjort. Helt fantastisk innsats!

Slottet i spawn

Det øverste rommet i slottet er et bibliotek. Det er satt opp en god del forskjellige statistikker der oppe over forskjellige “grener”. Hvem av dere har hoppet mest? Hvem har flest mob kills? Alt dette kan dere se der. I tillegg til dette vil det komme mye mer informasjon i andre etg.

Statistikker – topplister

 • Mob kills
 • Dødd flest ganger
 • Fanget flest fisk
 • Flest hopp
 • Sovet i seng flest ganger
 • Best level i Jobs
 • Baltop
 • Spilletid
 • Antall stemmer
 • Blokker minet

Du kan komme deg til biblioteket ved å skrive /warp biblioteket eller skrive /warp for å velge fra meny.

I kjelleren vil du finne vårt fangehull, og det er her alle skurkene blir fengslet om de ikke er snille. Alle spillere kan bli fengslet om de bryter reglene på Vestlandet. Det som kan være ekstra gøy for mange er at du kan besøke fengselet for å holde de med selskap. For å komme deg til fengselet kan du skrive /warp fengsel eller skrive /warp for å velge fra meny.

Community Pakker

Community Pakker er noe som kan kjøpes i vår nettbutikk og er en utrolig flott måte å støtte Vestlandet på. Ikke bare støtter du Vestlandet økonomisk men du kjøper noe som vil gjelde for alle. Vi har lagt merke til at Community Pakker er noe som har blitt tatt godt i mot og jeg tror nok det bunner i at spillerne får noe som kan brukes til noe. Community pakkene vurderes kontinuerlig og flere nyttige pakker vil bli lagt til ved en senere anledning.

Per i dag så tilbyr vi:

 • 10 homes med en varighet på 7 dager (Etter perioden vil du ikke miste homes du allerede har laget selv om det overskrider din opprinnelige grense)
 • Community Kit med en varighet på 3 dager (Kittet vil være tilgjengelig for henting i denne perioden, og kan kun hentes en gang)
 • Full backpack (/bp) med en varighet på 7 dager (Etter perioden vil alle items som ligger på ekstrarutene falle på bakken ved siden av deg når du åpner backpack)
 • Keep Inventory med en varighet på 5 dager
 • Matpakke der man gir alle spillere som er pålogget 64 biff og 32 brød.

Du kan når som helst sjekke status på de forskjellige pakkene med varighet slik at du har kontroll på når de forsvinner. Dette kan du gjøre ved å bruke kommandoen /cpakker.

Oversikt over de forskjellige pakkene

Se vår nettbutikk for utvalg https://butikk.vestlandetmc.no

Kart på nett – Ressursverdenen

Nå har det gått en liten stund med ressursverden, og da tenkte vi det var på tide med å legge dette kartet ut på nettet https://kart.vestlandetmc.no

Bruk menyen på høyre side for å velge hvilken verden du vil se på.

Voteparty

Jeg skal innrømme at denne listen har vært litt nedprioritert, men det var vel på høy tid å legge til de nye tingene som kom fra Minecraft 1.16 og 1.17.

Følgende items er lagt til:

 • Netherite Ingot
 • Netherite Scrap
 • Netherite Sverd
 • Netherite Spade
 • Netherite Hakke
 • Netherite Øks
 • Netherite Ljå
 • Netherite Hjelm
 • Netherite Bukser
 • Netherite Chestplate
 • Netherite Støvler
 • Amethyst Shard
 • Amethyst Blokk
 • Calcite
 • Stearinlys
 • Kobberblokk
 • Kobber Ingot
 • Glødende Itemframe
 • Itemframe
 • Lynavleder
 • Sekk / Bundle
 • Kikkert

Bundle

En bundle, eller en sekk som jeg kanskje ville kalt det, er et lagringselement på nesten samme måte som shulkers. Jeg vet ikke om alle har hørt om dette i det hele tatt, for dette er vel et item som i utgangspunktet kommer for fult i Minecraft 1.18. Bundle er likevel et item som finnes på Minecraft 1.17, men det ligger skjult og kan verken craftes eller hentes fra et creative inventory.

Da jeg først oppdaget denne sekken synes jeg det var synd å ikke ha den i bruk, så vi valgte derfor å gjøre noen justeringen og utføre litt staff magic, og vipps, den kan nå craftes slik den er ment på 1.18.

Men hva er så en bundle? Som nevnt over kan du ha den i inventoriet ditt, og du kan legge items i sekken. Forskjellen på feks en bundle og en shulker boks er at en bundle ikke kan inneholde mer enn 64 items, og da mener jeg ikke 64 ruter, men items. Har du ett stack av en ting så er den full. For å plassere items i en bundle åpner du inventoriet ditt, velger ett item og høyreklikker med itemet på sekken. Sekken kan naturligvis ikke inneholde shulker bokser eller andre sekker.

Oppskrift for bundle

Nye funksjoner for claims

Det er satt opp noen funksjoner som dere kan bruke på claims, deriblant det som er etterspurt, eksplosjoner på claim.

For å ta i bruk de nye innstillingene så stiller du deg i ditt claim og skriver /cf eller /gd flag claim.

Nye innstillinger som kan brukes i claim

Her ser vi to bilder der det første er gjeldene for eieren av claimet. Dette kan du velge ved å klikke nederst på bilde (public/owner). Det andre er gjeldene for alle.

For å aktivere eller deaktivere disse så bare klikker du på den som skal gjelde. Flere av disse kan dukke opp etterhvert, men vi får se om det blir nødvendig.

Fikset bugs

Noe de aller fleste av dere har nytt godt av er den fine buggen vi har hatt med voteparty. Hver gang serveren ble restartet ville stemmeantallet reduseres til 1 stemme igjen. Dermed var det fort gjort å legge inn en stemme slik at man kunne dra nytte av voteparty.

Til alle dere som har gjennomskuet dette – jeg har fikset den!

En annen ting som ikke tålet Minecraft 1.17 var koden jeg laget for senger i nether. De begynte jo å eksplodere så fint i nether på 1.17, men dette er nå fikset. Senger vil ikke lenger eksplodere i nether.

0 Comments
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer