• Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Nyeste tråder

Microsoft endrer kontoer for Minecraft Java Edition

1603575226469.pngDet er fremdeles ukjent når disse endringene vil skje men til tross så er det store endringer som vil berøre alle spillere på Vestlandet og resten av Minecraft miljøet. Microsoft planlegger å migrere alle Minecraft Java Edition kontoer over til deres eget kontosystem de benytter for XBox brukere. For de av dere som allerede har en Minecraft Bedrock Edition er allerede kjent med Microsoft sin kontohåndtering. Dette betyr feks at dersom du allerede har en Bedrock konto så vil du kunne benytte samme innlogging både på Minecraft Java Edition og Bedrock Edition.

Overflyttingen av din Java Edition konto kan du gjøre om ikke så alt for lenge, og når det er klart for deg så vil du få beskjed om dette allerede i launcheren. En eller annen gang første halvdel av 2021 vil alle Java Edition kontoer slutte å fungere. Det kan selvsagt lønne seg å være raskt ute slik at du sikrer deg den samme innloggingen du har i dag.

Med Minecraft 1.16.4 (som slippes i løpet av neste uke) vil det være mulig å blokkere folk via Microsoft kontoen om du har migrert. Da vil de også være ignorert in-game på Vestlandet.

Om du har en XBox konto fra før eller om du bare er nysgjerrig så vil kontohåndteringen foregå her https://www.xbox.com/nb-NO/
Spørsmål og svar fra Mojang sine nettsider

Hvorfor trenger jeg å overføre kontoen min til en Microsoft-konto (MSA)? Er det en fordel med å migrere?
Svar: Vi har bestemt oss for å gå vekk fra eldre kontoer for bedre å beskytte spillerne våre, øke den totale kontosikkerheten og innføre nye sikkerhetsfunksjoner. Fordi vi ikke kan gjøre dette med eldre kontoer, tok vi beslutningen om å bruke Microsoft-kontoer i stedet for å bygge nye fra bunnen av. Den største fordelen ved å migrere kontoen din er muligheten for å aktivere tofaktorautentisering. Vi vil rulle ut flere spillersikkerhetsfunksjoner over tid.

Hvem må overføre Mojang-kontoen sin til en Microsoft-konto?
Svar: Alle spillere som bruker en Mojang-konto eller en eldre Minecraft-konto for å spille Minecraft Java-utgave, må migrere til en Microsoft-konto for å kunne fortsette å spille Java-utgaven.

Hva er en Legacy Minecraft-konto, og hvordan vet jeg om jeg har en?
Svar: Du vet at du har en Legacy-konto hvis du logger på med et brukernavn i stedet for en e-postadresse. Det er viktig for deg å forstå forskjellen mellom den typen konto og Microsoft-kontoer hvis du vil fortsette å spille Minecraft Java.

Hva vil skje med den eldre kontoen min etter overføringen?
Svar: Når overføringen skjer, blir kontoen din pensjonert og gjort ubrukelig.

Hva om jeg ikke vil overføre Mojang-kontoen min til en Microsoft-konto?
Svar: For å fortsette å spille Minecraft: Java Edition, må du overføre kontoen din.

Hvilke endringer vil du gjøre i Java Edition? Blir Bedrock den eneste versjonen av Minecraft? Fases Java ut?
Svar: Det blir ingen endringer i Java Edition i tillegg til kontoflyttingen og de nye sikkerhetsfunksjonene. Java Edition vil fortsatt være tilgjengelig, støttet og oppdatert akkurat som før!

Hjelper det å ha en Microsoft-konto meg å spille med vennene mine på andre plattformer?
Svar: Java Edition lar deg fortsatt bare spille med andre spillere som har Java Edition.

Hva om jeg ikke lenger har tilgang til Mojang-kontoen min?
Svar: Vi anbefaler på det sterkeste at du følger prosessen for kontogjenoppretting for å få tilgang igjen. Dette lar deg migrere kontoen din og fortsette å spille Java Edition.

Hvordan overfører jeg Mojang-kontoen min til en Microsoft-konto?
Svar: Du vil bli informert på profilsiden din på Minecraft.net og i Launcher når du er kvalifisert for migrasjon. Når du har fått beskjed om at du er kvalifisert, følger du trinnene i instruksjonene:
 1. Klikk på kunngjøringen for å migrere
 2. Logg på hvis du har en eksisterende MSA eller registrer deg med en ny MSA hvis du ikke allerede har en
 3. Sett opp Xbox-profilen din
 4. Bekreft overføringen til MSA
 5. Spill spillet ved hjelp av MSA

Hva kopieres over i migrasjonen? Vil jeg miste noe?
Svar: All informasjon på Mojang-kontoen din overføres, inkludert navnet på Minecraft Java-spilleren.

Etter å ha migrert, vil jeg kunne spille Java og Bedrock på PC med samme konto?
Svar: Hvis du migrerer Mojang-kontoen din til en Microsoft-konto som har blitt brukt til å spille Bedrock (på hvilken som helst plattform), vil du kunne få tilgang til begge spillene med den kontoen!

Hva skjer hvis jeg allerede har en Microsoft-konto?
Svar: Hvis du allerede har en Microsoft-konto, vil du kunne overføre Mojang-kontoen din til den.

Kan jeg koble flere Mojang-kontoer til en Microsoft-konto, eller må jeg opprette en egen MSA for hver av mine Mojang-kontoer?
Svar: Spillere må migrere hver Mojang-konto til en egen Microsoft-konto, på samme måte som spillere bruker en distinkt e-postadresse for hver Mojang-konto i dag. Vi har bygget funksjoner for kontobytte i vår nye PC-lansering for å lindre noe av kompleksiteten ved å administrere flere kontoer og spilløkter.

Får jeg beholde brukernavnet mitt på Mojang-kontoen?
Svar: I noen tilfeller må du endre brukernavnet ditt når du migrerer til en Microsoft-konto. Dette avhenger av visse faktorer, for eksempel om noen allerede har det brukernavnet eller om det ikke oppfyller sikkerhetsprotokoller. Du vil imidlertid få beholde Minecraft Java-brukernavnet ditt i spillet.

Pynt byen din til Halloween!

1602931067953.png

Hør etter alle byeiere!
Denne gangen skal vi for aller første gang prøve ByEvents på Vestlandet!

Siden det nå er oktober og det nærmer seg Halloween så ønsker vi at dere med by skal dekorere byen deres best mulig til Halloween!

Det er opp til hver enkelt byeier hvordan de ønsker å dekorere, men det er laget en midlertidig HalloweenShop i /warp Hodemarked

Byen som vinner konkurransen vil få 10.000kr rett inn på bykontoen. Hva byeierene ønsker å bruke disse pengene til er selv opp til dem. Innbyggere kan også hjelpe til med dekorering!

Eventet vil foregå frem til 31.oktober kl 23.59

Vi i staff vil kåre den beste Halloweenbyen!
Lykke til!

Bueskyting!

1601728004508.png

Det er duket for et nytt event!
Denne gangen skal treffsikkerheten testes, eventet vil skje søndag 4. Oktober kl 20.00.
Dette er event som krever påmelding. Derfor må alle som ønsker å delta skrive brukernavnet sitt under dette innlegget.

Du kan ta med en egen bue eller låne en på bueskytingsbanen.
Det er fem mål som skal treffes og fire og fire kan spille samtidig.

Dette vil gå på tid og de tre raskeste vil få premier.
1. Plass 1 gullnøkkel og 10.000kr
2. Plass 1 gullnøkkel og 5.000kr
3. Plass 1 gullnøkkel og 2.500kr

Status - Kart på Vestlandet

Dynmap ble i går tilgjengelig for Minecraft 1.16.3, og ble aktivert på Vestlandet etter restarten i natt.
Kartet er tilgjengelig på http://kart.vestlandetmc.no

Vestlandet og veien videre

1601386903571.pngEtter vårt månedlige stabmøte i går er det nå på tide å informere alle dere spillere om hva som skjer videre og hva dere kan forvente av Vestlandet i nær fremtid. Videre i dette skrivet kommer jeg til å dele opp i forskjellige seksjoner som omhandler forskjellige områder ved Vestlandet.

Vestlandet har så langt i 2020 hatt mange uheldige situasjoner, men i bunn og grunn vil jeg heller kalle de en overgangsfase. I alle år har vi brukt en host som spesialiserer seg på server drift og har flere enorme datasentere flere steder i verden. De er store på sitt område og det er gjerne der de fleste leier servere, spesielt Minecraft hosts som drifter i Norge. Vi har KUN hatt positive erfaringer med dette firmaet som har sin hovedbase i Tyskland. Men ettersom Minecraft ble oppdatert med nye stilige elementer og flere mobs så er det ikke vanskelig å regne seg frem til at flere elementer betyr ressurskrevende software.

Det å leie kraftige servere er kostbart, noe vi ikke hadde penger til. Eller rettelse, vi kunne gjort det men da måtte vi også ha lagt ned etter få måneder. Så valgene var å slutte med oppdateringer på Minecraft, skaffe oss en bedre server eller legge ned. Å legge ned var uaktuelt i mitt hodet og var heller aldri et tema, så da måtte vi finne en løsning som ga oss en bedre server. Pris fra hosten på en bra server ville kostet oss 1340 kroner per måned (16'000 kroner per år), noe som ville vært helt umulig for oss. Ikke at det ikke ville gått i 2020, men vi kan ikke belage oss på å ligge så tett nær penge grensen til enhver tid. Valget ble å kjøpe inn en splitter ny server som var kraftig nok etter vårt bruk, en server jeg kunne sette opp her hjemme hos meg. Vestlandet har selvsagt ikke betalt for hele denne serveren da jeg selv har gått inn med et betydelig beløp.

Dette betyr jo at Vestlandet nå hostes av meg og at kostnadene per måned er betydelig redusert. Jeg er jo ikke et stort datasenter så Vestlandet vil naturlig bli berørt av allemannsproblemer, som nettet som faller ut, strømbrudd, osv. Flere av disse tingene er fikset, så vi tetter feil etterhvert som de dukker opp. Serveren har aldri før gått bedre enn den gjør nå, så serveren er i god shape!


DONASJONER
Et forslag som ble innsendt av @x_hund_bikkje_x der man kan bli noe helt annet enn det man er, vil bli lagt inn i donasjonsbutikken. Gjør deg selv om til feks en creeper og se skummel ut, bli en blokk og prank en spiller. Mulighetene er uendelige og det kan bli en artig tid på Vestlandet når dette kommer ut. Vi ser for oss å dele det i forskjellige pakker.

Eksempler:
FIENDTLIG PAKKE
 • Creeper
 • Zombie
 • Spider
 • Witch
NETHER PAKKE
 • Piglin
 • Wither Skeleton
 • .......
 • .......
BLOKK PAKKE
 • .......
Besøk vår donasjonsbutikk her: http://butikk.vestlandetmc.no


VESTQUIZ
Det er lenge siden vi har gjort noe med denne, og ettersom de samme spørsmålene har gått om og om igjen så er det flere av dere som har disse i fingertuppene. Da er det på tide å ta en gjennomgang. @Lanuras er godt i gang med å konfigurere opp denne pluginen på nytt med flere spørsmål og ikke minst oppdatere gamle spørsmål som ikke lenger er sanne.

Det vil også dukke opp en ny spillmodus som vil ligne litt på hangman. Du får en setning som ser feks slik ut V__tl_n_et e_ be_t. Da er det om igjen å gjette setningen først.

For de av dere som bruker info kommandoen i VestQuiz, den er fjernet. Vi føler det blir juks om folk skal campe på spørsmål.


BYSYSTEM
Dette er nok den aller største endringen som vil skje i år. Bysystemet har i dag en del feil og mangler. Noen av de kan jeg selvsagt rette, men andre blir vanskelige basert på GriefPreventions kode, som er utrolig rotete og vanskelig å navigere seg rundt i. Min byplugin er som en utvidelse av GriefPrevention som hele tiden ligger oppå GriefPrevention, men dessverre så er det slik at bysystemet slik vi kjenner det i dag vil bli lagt død.

Men det betyr ikke at vi skal slutte med et bysystem.
 • Bysystem pluginen vil bli skrotet.
 • GriefPrevention vil bli byttet ut, noe som betyr at vi vil få et nytt claimsystem.
 • Det vil bli kodet en ny byplugin basert på det nye claimsystemet.
Når dette vil skje er fortsatt usikkert, men jeg kan forsikre dere om at det nye claimsystemet er nesten identisk med dagens slik at dere vil mest sannsynlig ikke merke stor forskjell. Det er fortsatt gullspade, det er fortsatt samme oppmerking, osv. Alle deres nåværende claims vil bli konvertert inn i det nye systemet så ingen vil miste noe som helst. Regner med at denne prosessen går såpass bra at dere aldri vil legge merke til at vi har gått over.

Ingenting vil skje før jeg har et bysystem på plass som fungerer med den det nye claimsystemet.
Til alle dere som allerede har byer: Her vil det bli mer kronglete, men jeg regner med at via tett dialog med byeiere så vil denne prosessen gå ganske greit dette også.
Om det viser seg at du ikke lenger vil ha en by i bysystemet pga alle problemene som oppstår sletter vi gjerne byen din og tilbakebetaler alle dine penger, minus kostnaden av 9000 claimblocks du får ved kjøp av by - 27'000 kroner.

27'000 kroner er regnet ut ifra en sats på 3 kroner i stedet for 5 kroner. Da har du muligheten til å selge dine claimblocks å få tilbake resten av pengene.

Mer informasjon om bysystem/overgang vil komme på et senere tidspunkt.

Merk også at dette betyr at jeg ikke lenger vedlikeholder nåværende bysystem. Alle klager som blir rettet mot bysystemet blir avslått.


NETHERKASSE
Det vil bli opprettet en egen netherkasse i spawn som vil inneholde ting fra nether. En svart boks er allerede plassert i midten av kassene som representerer netherkassen. Dette vil nok være på plass i løpet av uken!


JOBBER
Vi ønsker å gjennomgå nåværende jobber og legge til flere funksjoner som gjør arbeid mer gøy.
Det ene er flere jobber enn det vi har i dag.
 • Bygger
 • Alkymi
 • Graver
Dette er jobber som skal legges til i nær fremtid.
Videre leker vi litt med tanken om å sette opp egne quests i jobber, og ikke minst ta i bruk poeng fra jobber som kan brukes på egen butikk. Dette vil da bli en fordel for de som er ute å jobber.


PRISER
Det er mange som viser misnøye ovenfor de stive prisene som er satt som minimumspris på både Auctionhouse og kistebutikk. Dette har jo blitt snakket om tidligere, men for å ta det kort så dreier dette seg om å stabilisere økonomien på Vestlandet og sørge for at spillere heller velger å spille enn å ta den lette utveien. Men nå som prisene er i ferd med å stabilisere seg mye bedre så betyr dette at vi kan legge til flere morsomme funksjoner som tillater oss å gi dere flere pengepremier basert på innsats. Litt om dette ble jo også skrevet om ang jobber, og vi skal ikke se bort i fra at det dukker opp flere måter å tjene penger på i fremtiden.


RPG - OPPDRAG
Vi er i ferd med å sette opp quest på Vestlandet som inneholder RPG elementer. Prosjektet er ikke ferdigstilt og det er mye som gjenstår, men det jeg kan røpe er at det inneholder en historie/handling.
 • Fullfør oppdrag og motta hint eller premier.
 • Sloss mot mektige bosser for å komme deg videre på eventyret.
 • Let etter mektige våpen som vil hjelpe det gode med å beseire det onde.
Her er det mye spennende du bare kan glede deg til!
Når dette blir ferdig er også ukjent.


Avslutningsvis kan jeg fortelle at vi er i en fase nå der halloween står på trappene og desember er rett rundt hjørnet. Dette betyr en tid for eventer! Vær på vakt etter artige eventer og delta sammen med alle oss i team Vestlandet.

vestlandetmc.no
Spillere:


Videoer: Subs:

ItzKristofferP