• Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Nyeste tråder

Vinneren av byggekonkkurransen!

Først vil jeg bare si en stor takk til alle flinke byggere som deltok i konkkuransen! Det er gøy å se hvor mange dyktige byggere som finnes på servern.
Dessverre er det sånn at ikke alle kan være vinnere og der kommer spillerene inn i bildet. Når vi har slike konkurranser er det viktig at dere spiller stemmer frem de beste byggene som dere syntes passer inn på Vestlandet!

Nok snikksnakk nå, dere har vært flinke og stemt frem det beste tivoliet!
*Trommevirvel*
Og vinneren av byggekonkurransen er: Llamapirate!

Gratulerer så mye! Du vil få tildelt en gullnøkkel samt 5000kr in game!
Om du ønsker å se nærmere på vinnerbygget så kan du dra til Creative med /minigames -> Gå til Creative portalen -> Skriv /plot visit Llamapirate

2020-05-19_13.40.08.png
2020-05-19_13.40.56.png


-Eventsjef Kruspersille

Minigames - Stem på din favoritt!

1589656747548.png

Vi har nå innsett at Skyblock ikke er noe for oss. Dette er fordi det kreves en del arbeid med vedlikehold på disse Skyblock serverne, og skal jeg være ærlig har jeg ikke så veldig stor motivasjon til å holde Skyblock gående i tillegg til alt annet. Minigames er laget for at den skal være vedlikeholdsfri slik at jeg hele tiden slipper å tenke på den. Nå har ikke Skyblock pluginene vi har hatt på Vestlandet vært veldig snille med oss, og nå som vi ser at den nok en gang krever større arbeid for at den skal fungere igjen (ja, den er atter en gang nede) så tenker jeg at vi heller lar den være død.

Dette betyr at vi har en åpning for et nytt minigame som vi kan sette inn i stedet for Skyblock (teknisk sett er ikke Skyblock et minigame), og da har vi avgjort at det skal bestemmes av dere spillere. Vi har gjennomgått internettet for ulike typer minigames vi kan ha på Vestlandet UTEN at det kreves all verden, og har derfor kommet frem til et lite utvalg. Disse vil da bli de forskjellige alternativene som dere kan stemme på.

For ja, det blir et stemme system på de forskjellige alternativene, og det er viktig at dere alle deltar slik at vi får det så riktig vi bare kan. Ville vært kjedelig om et minigame som ingen egentlig ville ha vinner avstemmingen.

Premier
Alle som stemmer på sin favoritt blir automatisk med i trekningen av en gullnøkkel og juvel rank (30 dager)! Du trenger ikke å ha stemt på vinneren, det holder med at du er med å stemmer.

1589658244346.png


Minigames

 • The Lab
  The Lab er et laboratorie som drives av vår lokale vitenskapsekspert Dr. Zuk! Han er avhengig av din hjelp! Dr. Zuk har jobbet med mange fantastiske oppfinnelser, men de er enda ikke testet. Er du klar?
  • Dodge Ball
  • Electric Floor
  • Gold Rush
  • Crazy Paints
  • Balloon Pop
  • Snowman
  • Splegg
  • Fight
  • Whackamob
  • Boatwars
  • Pic Racing
  • Breaking Blocks
  • Rocket Race
  • Catastrophic


 • BuildBattle
  BuldBattle er en konkurranse der man får x antall minutter på seg til å lage det beste byggverket som defineres på forhånd. Når tiden er ute skal alle stemme over det beste byggverket.

 • Hide'n'Seek
  Dette er et minigame som går ut på at man gjemmer seg. Se video for forklaring.


 • Tower Defense
  Dette er et minigame som handler om å overleve bølger av fiender! For å kunne beskytte basen din må du bygge vakt tårn som bekjemper fienden for deg automatisk. Her gjelder det å tenke smart!


 • SkyWars
  Ligner litt på BedWars, men den store forskjellen er at det er den siste som er igjen som vinner!


 • Arcade Minigames
  Denne inneholder et bredt spekter av morsomme minigames.
  • TNT Tag
  • PropHunt
  • TempleRun
  • MiniWalls
  • Splegg
  • BombLobbers
  • Quake

Stem på det beste Tivoliet!

Da er byggekonkurransen stengt!

For å se de ulike deltagerne sine bygg så må du skrive /minigames deretter gå til Creative portalen.
For å besøke de ulike plottene trenger du kun å skrive /plot visit (Lanuras, Llamapirate, Nikorio123, Yknow eller Wizard_Bilbo)

Husk at din stemme er viktig og kan avgjøre hvem som blir vinneren av byggekonkurransen og kanskje får bygget sitt i Survival mappet på Vestlandet!
Stemmingen avsluttes tirsdag 19.05 kl 00.49

-Kruspersille

Vestlandet og Bedrock Edition

1589300448502.png

Du spør deg nok selv "Hva i all verden er det Baktus driver å surrer med nå? Han må jo ha slått hodet sitt!", for hva har egentlig Bedrock Edition med Vestlandet å gjøre? Nei, vi skal heller ikke åpne en egen Bedrock server, for det ser jeg ingen hensikt med å gjøre.


Bedrock Edition
Også kjent som Bedrock versjonen eller rett og slett bare Bedrock, er navnet på Minecraft utgaven som i dag blir sett på som selve Minecraft. Bedrock eksisterer på mange plattformer som blant annet inkluderer PC (Windows 10), XBOX One, Nintendo Switch, Playstation 4, mobiltelefoner og nettbrett.

Bedrock sin spillmotor baserer seg sterkt på det som tidligere het Pocket Edition (MCPE). Det ene problemet for oss PC gamere med denne utgaven er at det ikke finnes noen gode alternative løsninger for å drive en server. Joda, det er noe der ute men her ligger altså Java servere langt fremme. Det aller største problemet med disse utgavene er jo at de ikke snakker sammen med Minecraft Java Edition, som de fleste av oss benytter, og har vært frem til nå den eneste versjonen du kan bruke for å spille på Vestlandet.

Som en av de første norske servere har vi tatt i bruk teknologi som tillater at
spillere kan logge på Vestlandet med Minecraft Bedrock Edition!


IP: bedrock.vestlandetmc.no


Det er nå fullt mulig å spille på Vestlandet med Minecraft Bedrock Edition, men det er ikke uten forbehold! Denne løsningen er i et tidlig stadie og det vil mest sannsynlig by på visse hindringer og bugs, men jeg kan trygt fortelle dere at jeg enda ikke har merket noen bugs etter å ha testet en del på Vestlandets test server.

Per nå kan du ikke logge på Vestlandet med din Bedrock bruker. Dette har vi ikke implementert da det byr på mange spørsmål knyttet til sikkerhet, for som nevnt tidligere er ikke Bedrock forenlig med Minecraft Java Edition. For at dette skal fungere må vi ha en egen proxy som tar seg av alle konverteringer mellom Java og Bedrock, og for at vi skal kunne tillate Bedrock brukere må vi lette på sikkerheten, noe jeg ikke er komfortabelt med.

Dette betyr at:
Ja, du kan logge på Vestlandet med Minecraft Bedrock Edition.
Nei, du kan ikke bruke din Bedrock bruker.

Dette fungerer på følgende måte:

1589300566373.png 1589300698843.png

1589300779109.png 1589300804754.png

1589300915408.png 1589301193361.png

1589301210164.png 1589303240907.png


Selv om spillere fremdeles er avhengig av å måtte ha en Minecraft Java konto for å bruke Bedrock så åpner det ihvertfall større muligheter til å delta i samfunnet og på serveren uten å være avhengig av en PC.

Bugs, feil og mangler
Oppdages det bug så meld gjerne fra til oss enten via Discord på kanal #support eller DM, eller ved å registrere feilen på vår nettside https://www.vestlandetmc.no/forum/index.php?forums/rapportèr-en-bug-eller-feil.13/

Bygg din drømmedag!

1588705288729.png
Jippi!
Det går mot varmere tider og sommern nærmer seg med stormskritt. Ettersom det er litt spesielle tilstander i landet vårt for tiden tenkte vi at det passer å få sommerfølelsen på Vestlandet! Det vil derfor arrangeres en byggekonkorruanse i Kreativ verden!

For å få den ekte sommerfølelsen vil temaet være Tivoli! Du kan selv velge hva du skal bygge, om det er karuseller, parkourbaner, leker osv.
Det eneste kravet er at du må ha brukt minst 5 forskjellige farger!
Konkurransen starter 8. mai og avsluttes 15.Mai.
Etter det så vil det være mulig å stemme på det beste bygget! Stemmingen er åpen fra lørdag 16. Mai til 18. Mai.
Dere kan være flere på samme bygg, men da er det maks to pr bygg. Det bygget med flest stemmer vil dermed være vinneren av konkurransen!
For å melde deg på trenger du kun å skrive brukernavnet på den/de som skal delta i konkurransen under tråden her.

Regler:
Det er ikke lov å stjele bygg fra Internett eller andre steder
⁃ Det er ikke lov å «kjøpe» stemmer når det skal være avstemning
- Det er ikke lov å benytte seg av Schematics mod
Regelbrudd vil føre til diskvalifisering og utestengelse fra alle events i 14 dager!


Vinneren vil få en gullnøkkel, 5000kr samt en overraskelsespremie!
Om det er flere som deltar på samme bygg vil disse få gullnøkkel samt 2500kr hver!

Vær kreative og bygg i vei!Ved spørsmål kan Kruspersille og Annesevle kontaktes.

vestlandetmc.no (Minecraft)