• Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Nyeste tråder

Gulvet er lava!

1593343127363.png
Den klassiske leken som kan lekes overalt, i stua, på skolen, i parken eller rett og slett på Vestlandet!
Det har blitt laget en spesiell bane som skal brukes for første gang når vi prøver «Gulvet er lava» på Vestlandet.

For å vinne så må du rett og slett bare overleve, faller du i lavaen og dør så er du ute av konkurransen. Det er ingen påmelding eller begrensning på hvor mange som kan delta.

OBS! OBS!
Grunnet uforutsette hendelser vil konkurransen bli flyttet til Lørdag 4. juli kl 19.00

Konkurransen vil avholdes fredag 3. Juli kl 19.00


Viktig informasjon!
- Det er ikke lov å benytte seg av elytra/flypoeng/potions /top (husk at brudd på eventregler fører til utestenging fra events)
⁃ Du er selv ansvarlig for å ikke ha noe i inventoryet ditt, om du dør og mister noe i lavaen så vil ikke dette bli erstattet.
⁃ Her er det førstemann til mølla, som betyr at alle spillere som ønsker å delta vil bli sluppet ut på banen samtidig.

Det er kun premie til de tre første som kommer i mål.
1. Premie 3 gullnøkkel og 3000kr
2. Premie 2 gullnøkkel og 2000kr
3. Premie 1 gullnøkkel og 1000kr

Lykke til og vel møtt!


-Eventsjef Kruspersille

Nytt minigame - The Lab

1592088131661.png
Den gale Dr. Zuk har igjen inntatt Vestlandet, og han trenger deres hjelp til å gjennomføre hans eksperimenter.

The Lab er et spill som utfordrer deg i mange Minecraft ferdigheter. Du vil bli kastet inn i et helt nytt labanlegg som eies og drives av den legendariske forskeren Dr. Zuk. Når spillet begynner vil selveste doktoren orientere deg om 3 eksperimenter han vil at du skal gjennomføre sammen med han og dine medspillere. Hvert eksperiment gir deg poeng, og den som har flest poeng når spillet er over vinner!


Hvordan du kan spille The Lab!
Når du befinner deg i survival på Vestlandet så skriver du /minigames for å komme deg til Vestlandets egen dedikerte server for minigames. Her går du gjennom portalen som går til The Lab.

For at du skal få den beste spilleopplevelsen av The Lab så har vi en egen texture pack som inneholder Dr. Zuks stemme. Underveis i spillet vil du høre Dr. Zuk snakke til deg dersom denne texture packen er på plass. Når du går inn i portalen til The Lab vil du få et spørsmål om denne texture pakken skal installeres på din Minecraft. Her bekrefter du bare at du ønsker at det skjer. Denne blir automatisk fjernet når du forlater minigames serveren og/eller logger ut.1592088910407.png

Vestlandet 1.16

1591640786802.png


Da er vi altså her igjen der vi snart må begynne å forberede Vestlandet for enda en ny oppdatering til neste versjon på stigen. Men i forbindelse med slike oppdateringer så medfølger det gjerne en god del hvordan/hvorfor/hvor/når, og alt dette skal jeg besvare her i denne nyhetsposten for oppdateringen til Vestlandet 1.16. Før vi begynner med Vestlandet 1.16 vil jeg gjerne starte med litt annen nyttig informasjon aller først i stedet for å lage en egen post bare for det.

STABMØTER
Det er sikkert flere av dere som har lurt på hvordan selve driften av Vestlandet foregår i praksis. Team Vestlandet avholder et samlet stabmøte hver eneste måned, på den siste søndagen. På disse møtene tar vi stilling til alle utfordringene, samt planlegger Vestlandet fremover på godt og vondt.
  • Oppfølging fra forrige møte.
  • Tar stilling til utfordringer.
  • Tar opp alle nye forslag fra spillere [Link]
  • Planlegger fremover
Dette kan være greit for dere spillere å være klar over. Om dere har forslag som dere kanskje nevner i meldinger eller i forbifarten så vil det kanskje ikke bli tatt med videre i planleggingen. Post det her på forumet via linken ovenfor så vil det bli tatt med uansett, med mindre forslagene rett og slett strider i mot andre ting som tilsier at det ikke vil være mulig. Alle forslag vil få en avslått eller godkjent slik at dere kan følge med på hva som er ferdig behandlet.


VESTLANDET 1.16
Selv om lanseringsdatoen fra Mojang ikke har vært klar har jeg hele tiden tatt høyde for at Minecraft 1.16 ville bli lansert i løpet av sommeren. Nå begynner vi å se at Minecraft 1.16 PRE utgavene blir lansert, og erfaringsmessig så betyr dette at det ikke er så veldig lenge igjen før selve hovedlanseringen. Da er det på tide med en infopost som forklarer litt hva 1.16 vil innebære for Vestlandet.

På tidligere hovedoppdateringer på Vestlandet så har det vært litt fra og til kvalitetsmessig ved slike oppdateringer. Ikke fordi at vi ikke vet hva vi driver med, men rett og slett fordi utgivelser fra Mojang/Microsoft ikke har vært i nærheten av å være tilfredsstillende. Både 1.14 og 1.15 vil nok havne i historiebøkene for verdens mest ustabile utgivelser noensinne, men takket være Spigot og Paper teamene så har de tatt på seg oppgaven med å gjøre ihertfall 1.15 mer stabil, og det vil jeg si de har lykkes med til en viss grad. Nå står vi altså ovenfor Minecraft 1.16 lansering, men hva slags utfordringer det vil medbringe er fremdeles uklart.

VIKTIG INFO TIL SPILLERE VEDRØRENDE VESTLANDET 1.16
Vestlandet skal IKKE resette! Dette betyr at ingen spillere vil miste noe som helst, verken inventory, penger, dyr, områder, claims, backpack eller hva enn du måtte klare å komme på. Det vil ikke bli gjort arbeid fra vår side som innebærer at noe vil bli slettet. Kartet vil forbli det samme, og vi skal bruke det samme kartet. Det vil heller ikke bli resett på kart! Vi skal bruke det samme! Dette gjelder selvsagt for overworld og Vestopia. Da er det ingen forberedelser dere spillere trenger å gjøre før overgangen. Alt går automatisk. (Med unntak av nether!!)

Nether kartet blir resatt! Hvilket betyr at alt i nether blir borte! Om noen av dere har baser, ting og tang i nether så må dette fjernes FØR vi oppdaterer. Etter oppdateringen så vil nether være resatt. Kan ikke få sagt dette nok ganger, men nether blir resatt! Alt i nether må fjernes og bringes over til overworld om det ikke skal bli borte.

Vi trenger ikke å resette overworld kartet med Minecraft 1.16 da denne oppdateringen ikke har noen endringer som berører overworld, kun nether. Vi vil selvsagt komme med en dato for overgangen i god tid før vi oppdaterer.


HVA ER NYTT
Det blir en god del nye ting hva kommer til nether. Her snakker vi nye mobs, nye bioms og nye blokker! Nether blir en helt ny spennende verden som aldri før har blitt sett på Minecraft. Dette blir utrolig spennende, og endelig blir nether noe mer enn bare lava og kjedelige landskaper.

Alle Minecraft 1.16 nyheter kan du lese om her: https://minecraft.gamepedia.com/Java_Edition_1.16

Som vanlig, har du spørsmål vedrørende dette eller andre ting som berører Vestlandet så ta kontakt med oss på Discord, ingame, kommenter under eller send oss en pm her på forumet. Vi biter ikke, og vi er her for å bistå!

Korrupt chunk på Vestlandet! [Event]

Det var en helt vanlig dag på Vestlandet at Baktus fløy litt rundt på servern for å sjekke at alt var som det skulle. Plutselig kræsjer han i noe stort!
Han skjønner ikke hva det kan være og spørr de andre stabmedlemmene om de har gjort noe bøll bak ryggen hans.

Ingen skjønner hva Baktus mener, men så plutselig foreslår suiram333 om det kan være en korrupt chunk!
Baktus slår seg i hodet og innser hvor stort problemet faktisk er, Men! Baktus husker ikke hvor han traff på chunken! Derfor trenger nå Baktus og staff hjelp av dere spillere til å finne ut hvor den er! Det eneste Baktus husker er at x kordinatene begynte på 10...

Den korrupte chunken kan gjenkjennes ved at det ikke er mulig å gå inn i selve chunken.
Førstemann som sender fullstendige kordinater til annesevle på discord vinner to gullnøkler!
Vi har nemlig oppdatert Gullkassen med en ny serie tools og armour som vi kaller StabKit!

Vær så snill og hjelp oss med å finne den korrupte chunken!

-Eventansvarlige Kruspersille og Annesevle

Phantoms på Vestlandet

Phantom.gif
1591028744303.png


Da vi var på Minecraft 1.13 så hadde vi til stadighet diskusjoner som omhandlet phantoms og om de burde fjernes eller ikke. Jeg var alltid skeptisk til dette da jeg personlig ikke liker å fjerne vesentlige funksjoner fra et spill som er laget for å være der. Det er liten tvil om at phantoms er kun til plage for alle spillerne på serveren, for de har ingen reell funksjon foruten å plage vettet av spillere som ikke har sovet.

Vi valgte den gangen å gjennomføre et stemmesystem der alle spillere kunne stemme på om de ville ha de fjernet eller om de skulle få lov til å bli, og overraskende nok ville de fleste ha bort phantoms helt fra Vestlandet. Vestlandet skal jo ikke være de som skal gjøre spillopplevelsen verre enn det trenger å være så vi valgte å høre på flertallet.

Da vi gikk over til Vestlandet 1.15 så skulle phantoms tilbake igjen. Ny server, nye muligheter! Men diskusjonene er igjen tilbake på Vestlandet! Spillere selv har tatt initiativet til å få folk til å stemme.


Denne gangen ønsker vi å sette ned foten og si at phantoms vil bli værende på Vestlandet! Det betyr ikke at vi ikke kan møtes litt på halvveien, men det er som jeg tidligere har sagt: Det å fjerne vesentlige funksjoner fra et spill er å fjerne dens sjel.

Ikke bare er de til pest og plage, men de er faktisk med på å øke vanskelighetsgraden. Fjerner vi disse igjen vil jo ting bli så mye enklere.

Jeg har allerede kodet inn et system som gjør at det aldri vil spawne flere enn 2 phantoms på samme sted. På denne måten vil vi fremdeles ha phantoms på Vestlandet, men det vil ikke dukke opp så mange av de. Så dersom dere er flere spillere på en plass så vil det fremdeles kun være 2 som spawner. Dette betyr ikke at andre phantoms som kommer fra et annet område ikke kan komme dit dere står, for det er fullt mulig. Den stopper kun spawning av flere i samme område.

vestlandetmc.no (Minecraft)