• Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

INFO Vestlandet 1.15

Baktus_79

Eier
Forumleder
#1
MinecraftLogo.png


Da har vi faktisk kommet til det punktet hvor vi ser at det er på tide å snakke om Vestlandet 1.15. Vi hadde jo ingen forventninger om at noe skulle skje i år og faktisk ikke forventet noe før rett før sommeren, slik de andre oppdateringene har vært. Denne gangen har vi undervurdert Mojang og deres team!! Det kom som et overraskende sjokk da jeg så at lanseringen av Minecraft 1.15 skjer 10 desember nå om et par uker. Må innrømme at hjertepumpen begynte å eskalere litt i antall slag ved tanke på alt det arbeidet som ble lagt ned i forbindelse med 1.14, og ikke minst at det kom så brått på.

Hva innebærer dette for deg som spiller på Vestlandet?
Uten tvil så er alle slike oppdateringer en tidkrevende og en kjedelig prosess for alle uansett om du er spiller eller staff, og man vet egentlig aldri omfanget før vi står midt i det. Men for dere spillere så har vi planen allerede klar. I dette infoskrivet skal vi ta for oss alle disse punktene slik at dere som spillere vet hva dere kan forvente av oss i tiden fremover.
 1. Hva er nytt på Minecraft 1.15
 2. Når er Vestlandet klar med 1.15
 3. Hva skjer ved overgangen til 1.15 for dere spillere


Hva er nytt på Minecraft 1.15

Bikuber
Bikuber kan brukes til å huse bier og drive birøkting. Av dette vil du kunne få honning. For å skaffe honningen må det plasseres campfire under bikuben.

Biebol
Disse spawner gjerne i blomster bioms, plains og solsikke plains.

Honning blokker
Disse kan sammenlignes med slime blokker og har mye av den samme nytteverdien. Det er få ting som er annerledes som feks at en spiller ikke hopper like høyt. Honning fester seg ikke til slime blokker.

Honning voks blokk
Disse er ikke til bruk for noe og er kun dekorativt.

Bier
Nye mobs er selvsagt bier og vil skade deg om du skader en av de. Alle andre bier rundt deg vil da sverme etter deg.

Er mange nye ting som er lagt til Minecraft 1.15. Det meste av arbeidet her ligger i bug fix.
Det er lagt stor vekt på å få Minecraft 1.15 stabil så langt det lar seg gjøre. Chunk problematikken i 1.14 skal være løst på 1.15, og en god del andre feil som oppstod med 1.14. Dette gjenstår selvsagt å se når den slippes i server utgaven.Når er Vestlandet 1.15 klar?
Den offisielle utgaven av Minecraft 1.15 slippes for alle 10 desember 2019. Vi er naturligvis helt avhengig av å vente på at selve server programvaren blir klar og slippes for oss som driver servere. Vestlandet hadde jo ingen god opplevelse med Minecraft 1.14, og av den grunn at den var såpass ustabil som den var/fremdeles er så valgte vi å hoppe over den. Med 1.15 så vil ikke det skje. Vestlandet skal over til Minecraft 1.15 uansett hvordan den vil oppføre seg, og vi skal finne en løsning som vil fungere for alle sammen. Plan B løsninger ligger klare dersom det igjen skulle vise seg at det ikke fungerer som det skal, men dette kommer vi da tilbake til senere med hva slags løsninger vi da går for. Uansett så blir det 1.15!

Eksakt når dette vil skje er vanskelig å si på nåværende tidspunkt. Men erfaringsmessig på små utgaver av Minecraft tar det ikke lange tiden før server utgaven er klar, og da snakker jeg mest sannsynlig i løpet av desember. Jeg kan også si med en gang at vi venter så lenge vi kan om det virker ustabilt, men ser vi at det aldri blir en forbedring så skal Vestlandet ta noen grep som gjør det mulig for oss.

Hva skjer med spillere ved overgangen til 1.15
Det er jo alltid et spennende tema og vi er inneforstått med at valget vårt vil være relativt upopulær for mange men jeg tror også veldig mange vil sette pris på det. Vi kommer til å ha full reset på alle spillere når vi nå går over til Vestlandet 1.15!

Hva betyr full reset?
 • Alle claims forsvinner
 • Alle bygninger forsvinner
 • Pengene går tilbake til startsum
 • Alle byer blir borte
 • mcMMO stats blir borte
 • Spillertid blir borte
 • Homes blir borte
 • Alle items blir borte
 • Ranks blir borte, med unntak av de som har donert!
Med andre ord så blir alt borte! Ingenting vil bli overført til den nye serveren!

Vi gleder oss til hva som vil skje videre og vi alle gleder oss til å sette i gang arbeidet med Vestlandet 1.15!
Er det noen spørsmål vedrørende Vestlandet 1.15, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi står alltid klare til å hjelpe deg med spørsmål vedrørende Vestlandet.

Alle i staff er på Discord for rask hjelp: https://discord.gg/9jFdUaD
Send gjerne meldinger på forumet også ved å trykke her: @Baktus_79

Kommenter gjerne under også om spørsmål kan være synlig for alle.

EDIT: Spigot har nå lansert sin 1.15 versjon noe som betyr at vi nærmer oss. ETA er fortsatt uklar for Vestlandet. Testingen vil begynne idag og vil holde på de neste ukene.
 
Sist redigert:
#4
hvor mange "flytte ekser" kan man ha? og hva gjør vi med den/de etter vi har fylt dem opp :)?
(så det var "flytte esker i ah av podden)
 
Sist redigert:

Baktus_79

Eier
Forumleder
#9
Spigot har nå lansert sin 1.15 versjon noe som betyr at vi nærmer oss. ETA er fortsatt uklar for Vestlandet. Testingen vil begynne idag og vil holde på de neste ukene.