• Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

INFO Vestlandet 1.16

Baktus_79

Eier
Forumleder
#1
1591640786802.png


Da er vi altså her igjen der vi snart må begynne å forberede Vestlandet for enda en ny oppdatering til neste versjon på stigen. Men i forbindelse med slike oppdateringer så medfølger det gjerne en god del hvordan/hvorfor/hvor/når, og alt dette skal jeg besvare her i denne nyhetsposten for oppdateringen til Vestlandet 1.16. Før vi begynner med Vestlandet 1.16 vil jeg gjerne starte med litt annen nyttig informasjon aller først i stedet for å lage en egen post bare for det.

STABMØTER
Det er sikkert flere av dere som har lurt på hvordan selve driften av Vestlandet foregår i praksis. Team Vestlandet avholder et samlet stabmøte hver eneste måned, på den siste søndagen. På disse møtene tar vi stilling til alle utfordringene, samt planlegger Vestlandet fremover på godt og vondt.
 • Oppfølging fra forrige møte.
 • Tar stilling til utfordringer.
 • Tar opp alle nye forslag fra spillere [Link]
 • Planlegger fremover
Dette kan være greit for dere spillere å være klar over. Om dere har forslag som dere kanskje nevner i meldinger eller i forbifarten så vil det kanskje ikke bli tatt med videre i planleggingen. Post det her på forumet via linken ovenfor så vil det bli tatt med uansett, med mindre forslagene rett og slett strider i mot andre ting som tilsier at det ikke vil være mulig. Alle forslag vil få en avslått eller godkjent slik at dere kan følge med på hva som er ferdig behandlet.


VESTLANDET 1.16
Selv om lanseringsdatoen fra Mojang ikke har vært klar har jeg hele tiden tatt høyde for at Minecraft 1.16 ville bli lansert i løpet av sommeren. Nå begynner vi å se at Minecraft 1.16 PRE utgavene blir lansert, og erfaringsmessig så betyr dette at det ikke er så veldig lenge igjen før selve hovedlanseringen. Da er det på tide med en infopost som forklarer litt hva 1.16 vil innebære for Vestlandet.

På tidligere hovedoppdateringer på Vestlandet så har det vært litt fra og til kvalitetsmessig ved slike oppdateringer. Ikke fordi at vi ikke vet hva vi driver med, men rett og slett fordi utgivelser fra Mojang/Microsoft ikke har vært i nærheten av å være tilfredsstillende. Både 1.14 og 1.15 vil nok havne i historiebøkene for verdens mest ustabile utgivelser noensinne, men takket være Spigot og Paper teamene så har de tatt på seg oppgaven med å gjøre ihertfall 1.15 mer stabil, og det vil jeg si de har lykkes med til en viss grad. Nå står vi altså ovenfor Minecraft 1.16 lansering, men hva slags utfordringer det vil medbringe er fremdeles uklart.

VIKTIG INFO TIL SPILLERE VEDRØRENDE VESTLANDET 1.16
Vestlandet skal IKKE resette! Dette betyr at ingen spillere vil miste noe som helst, verken inventory, penger, dyr, områder, claims, backpack eller hva enn du måtte klare å komme på. Det vil ikke bli gjort arbeid fra vår side som innebærer at noe vil bli slettet. Kartet vil forbli det samme, og vi skal bruke det samme kartet. Det vil heller ikke bli resett på kart! Vi skal bruke det samme! Dette gjelder selvsagt for overworld og Vestopia. Da er det ingen forberedelser dere spillere trenger å gjøre før overgangen. Alt går automatisk. (Med unntak av nether!!)

Nether kartet blir resatt! Hvilket betyr at alt i nether blir borte! Om noen av dere har baser, ting og tang i nether så må dette fjernes FØR vi oppdaterer. Etter oppdateringen så vil nether være resatt. Kan ikke få sagt dette nok ganger, men nether blir resatt! Alt i nether må fjernes og bringes over til overworld om det ikke skal bli borte.

Vi trenger ikke å resette overworld kartet med Minecraft 1.16 da denne oppdateringen ikke har noen endringer som berører overworld, kun nether. Vi vil selvsagt komme med en dato for overgangen i god tid før vi oppdaterer.


HVA ER NYTT
Det blir en god del nye ting hva kommer til nether. Her snakker vi nye mobs, nye bioms og nye blokker! Nether blir en helt ny spennende verden som aldri før har blitt sett på Minecraft. Dette blir utrolig spennende, og endelig blir nether noe mer enn bare lava og kjedelige landskaper.

Alle Minecraft 1.16 nyheter kan du lese om her: https://minecraft.gamepedia.com/Java_Edition_1.16

Som vanlig, har du spørsmål vedrørende dette eller andre ting som berører Vestlandet så ta kontakt med oss på Discord, ingame, kommenter under eller send oss en pm her på forumet. Vi biter ikke, og vi er her for å bistå!
 

Baktus_79

Eier
Forumleder
#3
Det er riktig at det er visse grafiske endringer på nåværende funksjonalitet. Dette gjelder mange blokker som også befinner seg i overworld, men det er ingen nyheter som berører overworld med nye blokker, nye bioms, nye mobs, osv
 

Baktus_79

Eier
Forumleder
#4
1592515621081.png

Vil nå si at det går skammelig fort i svingene her! Det er jo ikke så lenge siden Vestlandet valgte å ta steget over til Minecraft 1.15, men allerede tirsdag neste uke, altså tirsdag 23.06.2020, så blir altså Minecraft 1.16 lansert. Hva dette betyr for Vestlandet og dere spillere har jeg skrevet i hovedposten, så der er det ingenting som er nytt. Men det jeg ønsker å snakke litt om her er selve prosessen og når vi kanskje kan forvente å gå over til Minecraft 1.16.

Denne gangen skal vi ikke gjøre så veldig mye arbeid for å få Vestlandet 1.16 på bena. Vi skal jo verken resette kartet eller overføre stuff for at ting skal gå i orden. I og med at alt går automatisk så er det ingenting dere spillere trenger å bekymre dere for.

Men for at vi skal komme oss over på 1.16 må vi ta noen steg frem mot prosessen.
 1. Mojang lanserer Minecraft 1.16 --> Tirsdag 23.06.2020 (uke 26)
 2. Spigot må lansere sin 1.16 versjon --> Estimerer i løpet av uke 27
 3. Vestlandet begynner testing mot Spigot 1.16 --> Samme uke Spigot 1.16 lanseres
 4. Paper lanserer sin 1.16 versjon --> Estimerer i løpet av uke 28
 5. Vestlandet begynner omfattende testing mot Paper --> Estimerer uke 28
 6. Vente på at utviklere skal oppdatere sine plugins mot 1.16 --> Begynner samtidig med Spigot 1.16
 7. Vestlandet tester plugins fortløpende mot Paper 1.16 -- > Kontinuerlig
 8. Vestlandet 1.16 lanseres -- > Når Paper 1.16 er stabil

Tallene ovenfor er kun et estimat og ren gjetting fra min side, men basert på erfaringer kan det se slik ut. Det vil si at vi KAN være ferdige med Vestlandet 1.16 så tidlig som uke 29/30. Selv om vi er ferdig med vårt så betyr ikke dette at vi kan lansere Vestlandet 1.16 før alt fungerer stabilt, og det er her det blir tøft å anslå noe som helst. Men om vi skal lage et estimat basert på Minecraft 1.13, 1.14 og 1.15 lanseringer så tror jeg ikke vi kan forvente noe før i uke 42.

Jeg håper selvfølgelig på at vi kan være raskere på banen enn estimatet.

Spørsmål vedrørende dette, ikke nøl med å ta kontakt med team Vestlandet enten det er ingame, Discord eller her på forumet. Kommenter gjerne under om det kan stå offentlig. Ellers så er min kontordør alltid åpen! (selv om jeg svarer tregt til tider)

Ønsker du mer informasjon om Minecraft 1.16 kan jeg anbefale å lese her:
https://www.minecraft.net/nb-no/updates/nether/