• Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

INFO Vestlandets in-game økonomi

Baktus_79

Eier
Forumleder
#1
I lange tider nå så har det vært en god del misfornøyde spillere når det kommer til in-game økonomi. Det er gjerne slik at når vi ikke har hatt reset på en god stund så har vi noen spillere som har vært her i flere år eller spiller ofte som gjerne er de som er rikest og har alt. Det er jo ingen stor hemmelighet det da at det er de som styrer Vestlandets økonomi i bunn og grunn. Det er de som styrer markedsprisene.

Dette kan by på mange problemer, og det aller verste for en Minecraft server er å oppnå inflasjon. Inflasjon vil si at enten så blir items så dyre at ingen har råd til de, eller så er items så billig at alle kan få alt relativt fort. Og det er gjerne sistnevnte som Minecraft servere opplever fordi de som har alt selger unna billig for å tjene en liten slant, eventuelt gir bort masse til spillere som vil ha.

Dalende økonomi
Det er nok mange av dere som tenker at det er flott at items er billige og at man får fine ting fortest mulig. Joda, om vi tenker oss hvordan det ville vært i det vanlige liv så er jo billig bra ikke sant?

For å sette dette i perspektiv så skal jeg forklare hvorfor dette kan være skadelig.

1600031348086.png


Denne grafen er en fiksjon men ganske sannsynlig. Etter at spillere får mer og blir relativt godt etablerte vil prisene falle slik som vi ser på grafen. Til slutt vil vi se at ingen vil tjene på å selge items og nye spillere som kommer til oss vil få det alt for enkelt med å skaffe seg akkurat det de trenger. I løpet av veldig kort tid ser man at de aller fleste har det meste enten man er ny eller gammel spiller. Det som også er et typisk tegn er at folk har det de trenger men de fleste har lite penger.

Så kan man jo tenke seg selv hva som skjer når alle har alt, og det er jo at folk ikke har mer å gjøre.


Løsningen
Inflasjon er et vanskelig tema og det å balansere økonomien så bra at inflasjon er uunngåelig er vanskelig, nærmest umulig. Men nå er vi kommet til et sted der dette har delvis skjedd og man kan se kraftige tendenser på inflasjon på Vestlandet. Da er det jo en løsning at vi som drifter Vestlandet går inn for å bestemme markedsverdien. Vi bestemte oss for at vi i staben ikke kan ta disse beslutningene alene så vi annonserte at vi hadde behov for et markedsteam der spillere og stab sitter sammen om å komme frem til en løsning.

Team Markedsavdelingen består av:
Løsningen ble da å sette en minstepris på items som kan bli lagt ut for salg på AuctionHouse og kistebutikker.

Fase 1: Vi har hadde ett omfattende voice møte på Discord der vi i diskuterte og satte pris på alle items (som har av verdi). Der fikk vi som kommer fra team Vestlandet sagt hva vi tenker og de som representerte spillerne fikk sagt hva de mente, så møttes vi på et sted der alle oss var fornøyde.

Fase 2: Etter at prisene hadde vært i omløp en liten stund så har vi mottatt en del tilbakemeldinger og følt litt på om prisene har vært reelle. Vi satte oss ned til en ny runde med diskusjoner og fikk satt nye prisen basert på tilbakemeldinger fra spillere og stab.

Nå føler vi at de minsteprisene som er satt er relatert endelig. Vi har lyttet til spillere og tatt tilbakemeldingene seriøst, og vurdert prisene ut ifra det.

Alle markedsprisene ligger tilgjengelig på /verdiliste
Om du holder et item i hånden kan du se hva minsteprisen på det ved å bruke /verdi

Så må jeg si tusen takk til de spillerne som har ønsket å bidra til at økonomien på Vestlandet blir bedre!