• Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

INFO Vedlikehold - Implementering av nytt bysystem

Baktus_79

Eier
Forumleder
#1
I morgen 14.01.2021 mellom klokken 12:00 til 14:00 10:00 til 12:00
vil serveren være nede for vedlikehold!

Vi skal i morgen gjøre en del større endringer hva gjelder claims og nytt bysystem! For de fleste av dere så er det nok ikke mange som vil merke de store endringene som blir gjennomført, men det åpner for en del muligheter om man ønsker å benytte seg av nye funksjoner.

Hva disse funksjonene er skal vi komme tilbake til etter at alt er ferdig, det samme gjelder alt som omhandler det nye bysystemet.
Men den aller største endringen som blir gjort i morgen er bytte av claimsystem.

Hvorfor bytter vi?
GriefPrevention er ett av de beste claimsystemene der ute i form av simplisitet. Det er få claimsystemer som er så enkle i bruk som GriefPrevention der vi bare markerer 2 hjørner diagonalt. Thats it! Mens de fleste andre fungerer totalt annerledes med en hel drøss av permissions og funksjoner som må settes før det er skikkelig for spilleren.

GriefPrevention så dagens lys 19 desember 2011, og har helt siden den gang vært ledende innen områdebeskyttelse. Det hele startet vel egentlig som et prosjekt som ikke skulle bli tatt så veldig seriøst, og resultatet av dette endte med en relativt rotete kode. Dette har hovedutvikleren selv uttalt seg om da etter at han selv ga seg med prosjektet. Ja, for som med alle utviklere så kommer det til et tidspunkt der man vil komme seg videre å forlate gamle prosjekter.

Da BigScary (utvikleren) ga seg i 2016 så ble fakkelen sendt videre til neste utvikler som ville overta prosjektet, men ikke bare èn utvikler, men to. Den ene av de skulle håndtere GriefPrevention for Spigot servere og den andre skulle håndtere GriefPrevention for Sponge servere.

GriefPrevention for Spigot har stått relativt stille helt siden han ga seg, men den har blitt oppdatert til å takle nye versjoner av Spigot. GriefPrevention for Sponge har fått en masse flotte oppdateringer. GriefPrevention for Sponge har det siste året være under utvikling for Spigot i tillegg til Sponge, men derav under navnet GriefDefender. Ikke bare er GriefDefender langt mer avansert enn GriefPrevention, men koden i seg selv er mye ryddigere, noe som gjør det mye enklere for meg å kode tilleggspakker.

I morgen vil vi bruke tid på å migrere alle GriefPrevention data over til GriefDefender. Forhåpentligvis går dette veldig bra og at ingen vil miste claims. Det kan skje feil, men da for vi håndtere dette fortløpende! Samtidig med migreringen vil også det nye bysystemet tre i kraft.


Er det spørsmål rundt dette så kommenter gjerne under eller ta kontakt med meg direkte på Discord eller send en melding her på forumet. Som nevnt over vil mer informasjon om systemene komme senere.
 
Sist redigert: