Vestlandet og året 2021

Det er mange rykter og spekulasjoner der ute hva gjelder Vestlandet i 2021, og mange av dere er nervøse for en eventuell resett. Jeg merker at mange av dere sitter inne med en del spørsmål, så dette blir en informasjonspost om hva våre planer er for 2021, eller i hvert fall det vi vet per nå.

Det er i utgangspunktet ingen store planer som er tiltenkt Vestlandet før vi går over til Minecraft 1.17, det kan jeg si med sikkerhet! Men det betyr ikke at vi har flere små prosjekter som skal på plass. Regner med at de aller fleste av dere sitter med spente blikk og vil helst bare lese om våre planer ang overgangen til Minecraft 1.17 og når våre spådommer om dette kommer til å skje, så da begynner jeg med det aller først.

Her har det skjedd en vending som har direkte påvirkning for Vestlandet. I utgangspunktet var vi klare for å oppdatere til Minecraft 1.17 ca august/oktober, og da med full resett, men etter de siste nyhetene fra Mojang har disse planene blitt skrotet og vil ikke lenger være aktuelt.

Minecraft er i dag allerede relativt proppfull av diverse ting og tang som tærer på stabiliteten og flyten av en server, og det er ikke bare jeg som mener dette men også Mojang selv. Dette gjelder naturligvis ikke Bedrock Edition, men Java Edition. Minecraft 1.17 er en veldig stor oppdatering for Mojang, en oppdatering som er krevende å få gjennomført.

Dette er noen av de nye tingene som Minecraft 1.17 bringer med seg:

  • Flere nye entities som geiter, axolotl og lysende blekksprut.
  • Flere nye blokker som Deepslate Ore, Copper Ore og masse masse mer.
  • Flere nye ting som Candle, Glow Item Frame, Light og mye mer.
  • Generering av verden blir totalt omgjort, øker høyden med 60 blokker.
  • Store fjell blir generert, sammen med store huler under bakken.

Minecraft er bygget på en gammel kode som ble skrevet helt tilbake til 2009, og av den grunn har Mojang teamet store utfordringer med å få dette til å henge sammen på en ordentlig måte. Derfor har de nå innrømmet at de ikke kommer til å bli ferdige innen sommeren med sin opprinnelige plan for Minecraft 1.17, og dermed vil de dele opp oppdateringen i 2 deler.

Del 1 – Minecraft 1.17

Den første delen vil bli lansert i sommer, mer nøyaktig juni/juli. Denne vil inneholde alle de nye blokkene, de nye mobsene og dyrene samt alle de nye tingene. Denne vil ikke inneholde de nye hulene, den nye høyden og de høye fjellene.

Del 2 – Minecraft 1.18

Den andre delen vil bli bygget på lanseringen på sommeren, og her legger de til resten som fjell, nye blokkhøyden og de nye hulene. Denne har de satset på å kunne lansere i løpet av desember.

Så er spørsmålet, hva gjør vi? For å si det sånn så var vi allerede forberedt på at det skulle lanseres i juni/juli månedene og hadde allerede tatt høyde for å KANSKJE kunne oppdatert i løpet av oktober.

Det jeg skal fortelle nå er enda ikke diskutert med teamet, så dette er min personlige mening! Jeg vil tippe på at vi ikke går for en oppdatering til Minecraft 1.18 i år, men heller nærmere februar/mars 2022. Årsaken til dette er at for å kunne få de nye godene som følger med på utgivelsen til sommeren så må vi ha et map resett. Vi må også ha enda en map resett når den neste versjonen kommer slik at vi får med alt det kule den bringer med seg. For meg blir det lite hensiktsmessig å ha 2 resett så tett på hverandre, og det vil ende med masse unødvendig arbeid både for oss i stab teamet og for dere spillere. Ikke minst vil vi unngå mye frustrasjon fra å gå til det ene og det andre med resett i mellom.

Som nevnt så er ikke dette en avgjørelse som er tatt, men jeg vil gjøre dere forberedt på at dette kan bli utfallet. Vi skal diskutere dette på vårt neste stab møte, så kommenter gjerne under om hva dere tenker om situasjonen. Jeg mener oppriktig at de fleste spillere vil nok ikke bruke tid og energi på Vestlandet om vi oppdaterer rett etter sommeren.

Ja, det blir fullstendig resett når vi oppdaterer neste år februar/mars!

Se denne videoen med uttalelse fra Mojang

Nytt rapporteringssystem

Vi lanserer et nytt rapporteringssystem som skal gjøre det langt enklere for dere spillere å rapportere et problem til oss. Det behøver ikke å være et problem, men denne skal kunne brukes om du har behov for hjelp, om det er upassende spillere pålogget eller om du har oppdaget en bug. Det fine med denne er at du kan gjøre alt dette in-game, og alle i teamet vil få beskjeden sendt via Discord. Dette vil forenkle prosessen for dere om det skulle være noe prekært og trenger rask respons om det ikke skulle være noen av stab teamet pålogget.

Mange av dere er selvsagt flinke til å rapportere til oss via Discord enten det er private meldinger eller via support kanalen, men det er ikke alle som sitter med Discord og da kan det være greit med en slik løsning. Dessuten så slipper folk å sende en melding til alle i teamet for å motta respons, og kanskje jeg slipper å motta en masse meldinger som kun går til meg.

Dette vil bli lansert om kort tid, mer informasjon om dette vil komme på et senere tidspunkt!

EDIT:
Rapporteringssystem er på plass! Det fungerer som følger:

/rapporter [spiller/bug/hjelp] (spillerNavn) [melding]

/rapporter spiller [spillerNavn] – Rapporter en spiller til stab teamet.
/rapporter bug [melding] – Om du har oppdaget en bug så kan du rapportere den slik.
/rapporter hjelp [melding] – Om du trenger spesifikk hjelp til noe så kan du sende det på denne måten.

Dette kan brukes i stedet for å sende direkte til stab medlemmer på Discord. Alle i teamet vil få disse meldingene så vi kan bistå når vi har tid! Når du rapporterer vil vi motta informasjon om dine koordinater, så det er ikke nødvendig å skrive inn i meldingen da det er dårlig plass fra før.

Belønningssystem for Discord boostere

Det er enkelte av dere som har valgt å booste vår Discord server, og det setter vi selvsagt pris på. Men det å booste oss er jo noe som blir satt pris på av alle, rett og slett fordi desto flere som booster desto flere perks kan vi ta i bruk på Discord serveren. Vi ønsker da at alle som booster vil motta en gave in-game på Minecraft som takk for hjelpen.

Dette er enda ikke klart, men vil bli tilgjengelig i nær fremtid. Mer informasjon vil komme når dette er klart.

Quest

Vi har i flere år snakket om og kommet med informasjon om et nytt quest system med skikkelig storyline ala RPG, men vi har liksom aldri kommet så langt i prosessen eller hatt tid til å gjennomføre prosjektet. Vi har en ambisiøs plan for quest systemet, noe som gjør at jobben med å gjennomføre dette er tidkrevende. Alt er ferdig planlagt fra vår side så det er egentlig bare å få det inn på serveren.

Det er en mulighet for at dette blir en realitet, men jeg lover ingenting.

Coinflip

Dette er en plugin vi har utviklet på Vestlandet, men det som har vært en etterspørsel er en typ statistikk eller oversikt over hvor mye som er tapt og/eller vunnet. Dette vil bli tilgjengelig i nær fremtid.

Ny spawn

For neste store Minecraft oppdatering så skal vi ha på plass en ny spawn. I løpet av sommertidene setter vi sammen et byggeteam bestående av spillere og stab medlemmer som skal være med på byggingen av spawn. Vi avventer med byggingen til Minecraft 1.17 er lansert slik at vi kan bygge med de nye blokkene, om vi ønsker dette. Når teamet skal settes sammen så annonserer vi dette med visse krav for påmelding.

Dette var egentlig alt for denne gang! Når det gjelder vår Youtube serie “Livet som stab på Vestlandet” så er det mulig at den er i ferd med å ende. Om dere har forslag til hva mer vi kan vise frem så kom gjerne med forslag under i kommentarfeltet. Vi hadde planer om en video der vi samler alle i teamet der vi besvarer spørsmål dere har stilt oss på forhånd, men enn så lenge har det ikke dukket opp mer enn 2 spørsmål. Vi trenger mange flere om vi skal gjennomføre noe slikt.

0 Comments
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer