UPDATE – Full resett

ET SPENNENDE ÅR MED MYE SOM SKJER

Mens jeg nå sitter her å skriver dette oppdateringskrivet til dere hører jeg fuglene kvitre og plystre på utsiden av vinduet mitt, et godt tegn på at sommeren nærmer seg med stormskritt. Allerede neste uke er det 17 mai, og det merkes definitivt på været! Plaskevær, overskyet og kald gufs, typisk 17 mai her jeg holder til.

Men vi er ikke her for å snakke om været, men alt som skal skje i løpet av 2021 (av det vi vet så langt). I går gjennomførte vi vårt månedlige stabmøte, der vi fikk lagt en plan for driften gjennom 2021.

FULL RESETT

Lenge har det svirret informasjon om en resett når vi går over til Minecraft 1.17 eller Minecraft 1.18.

For serverens aller beste og for de aller fleste spillere så har vi bestemt av vi gjennomfører full resett av Vestlandet fredag 18.06 klokken 15:00! Vi har da oppstart igjen samme dag klokken 18:00.

FREDAG 18.06 KL 15:00

Dette innebærer:

 • Alle claims blir borte
 • Alle penger blir borte
 • mcMMO stats blir borte
 • Spilletid blir borte
 • Bygninger blir borte
 • Ranks blir borte (med unntak av donasjonsranker)
 • Alle items og xp blir borte
 • Butikker blir borte
 • Jobs stats blir borte
 • Alt blir borte

Det er heller ikke mulig å flytte over noe som helst, men viktig å påpeke at kartet blir tatt vare på og blir etter resetten tilgjengelig for nedlasting for de som ønsker det.
Merk: Det er kun kartet som blir lagt ut for nedlasting. Om det er visse steder du ønsker å komme tilbake til om du bruker kartet på feks singelplayer så må du ha koordinatene. Dette vil ikke vi ta hensyn til!

Er nok mange som lurer på hvorfor vi har valgt å ha full resett før selve Minecraft 1.17, og årsaken til dette er at Vestlandet trenger virkelig en resett snarest. Spillere er rike og har det aller meste, og for mange er det ingen poeng å spille om det ikke er noe å gjøre, annet enn å bygge for 100′ gang. Kan påpeke at det er 2 år siden sist full resett her hos oss.

Minecraft 1.17

Ja, vi skal oppdatere til Minecraft 1.17 når den tiden kommer. Den har planlagt lansering i løpet av slutten av juni / starten av juli, og selv om den blir sluppet midt på sommeren blir nok ikke Vestlandet oppdatert før til høsten. Slik er det som regel når det er oppdateringer på en skala som denne og da tar det gjerne noe tid før Minecraft/Paper rekker å bli stabilt.

Minecraft 1.17 vil inneholde en rekke nye blokker, gjenstander og mobs/dyr.

Blokker

 • Amethyst Bud
 • Amethyst Cluster
 • Azalea
 • Azalea Leaves
 • Block of Amethyst
 • Block of Copper
 • Block of Raw Metal
 • Budding Amethyst
 • Calcite
 • Candle
 • Cave Vines
 • Cobbled Deepslate
 • Copper Ore
 • Cut Copper
 • Cut Copper Slab
 • Cut Copper Stairs
 • Deepslate
 • Deepslate Ore
 • Dripleaf
 • Dripstone Block
 • Glow Item Frame
 • Glow Lichen
 • Hanging Roots
 • Infested Deepslate
 • Lightning Rod
 • Moss Block
 • Moss Carpet
 • Pointed Dripstone
 • Powder Snow
 • Spore Blossom

Gjenstander

 • Amethyst Shard
 • Bucket of Axolotl
 • Bundle
 • Copper Ingot
 • Glow Berries
 • Glow Ink Sac
 • Powder Snow Bucket
 • Raw Copper –> Erstatter for ores når du hakker de.
 • Raw Gold –> Erstatter for ores når du hakker de.
 • Raw Iron –> Erstatter for ores når du hakker de.
 • Spyglass

Mobs

 • Axolotl
 • Goat
 • Glow Squid

Vi har ingen planer om kart resett når vi går over til Minecraft 1.17, og vi beholder da det nye kartet som blir opprettet på Minecraft 1.16 ved full resett. Ja, vi går da glipp av alle de nye tingene som Minecraft 1.17 bringer med seg, derfor ønsker vi å lage en ressursverden bestående av alle de nye blokkene. Ønsker du mer informasjon vedrørende Minecraft 1.17 kan du ta en titt her https://minecraft.fandom.com/wiki/Java_Edition_1.17

Minecraft 1.18

Den største årsaken til at vi ikke går fullt ut for Minecraft 1.17 er fordi Minecraft 1.18 har planlangt lansering allerede i desember dette år. Det blir en stor oppdatering og den aller største nyheten med Minecraft 1.18 er den nye høyden og de store fjellene. Per i dag er høyden på 256 blokker fra bedrock til himmels, men på Minecraft 1.18 blir det altså 60 blokker høyere. Målestokken på dette vil bli -60 til 256.

Minecraft 1.18 vil også inneholde en rekke nye blokker, gjenstander og mobs/dyr.

Blokker

 • Sculk Block
 • Sculk Trap
 • Sculk Chute
 • Sculk Veins

Mobs

 • Warden

Det er også på denne oppdateringen store fjell vil bli tilgjengelig og det samme gjelder caves/huler. Dette er tidlig informasjon så det som faktisk vil bli nytt på denne er fremdeles usikkert. Ønsker du mer informasjon vedrørende Minecraft 1.18 ta en titt her https://minecraft.fandom.com/wiki/Java_Edition_1.18

I og med at Minecraft 1.18 har en helt ny måte å generere verdener på er det helt umulig (??) å bruke samme kart. Da MÅ vi ha enda et kart resett, men dette skjer ikke før mars 2022 tidligst.

Vi starter med å informere med dette så får vi komme med fortløpende oppdateringer underveis i forløpet. Vi venter også fremdeles på mer informasjon hva gjelder Hytale. Usikker på hva dette er, se https://www.hytale.no/ for mer informasjon.

Vi gleder oss masse til tiden fremover!

0 Comments
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer