Økonomisystemet ved neste resett

For en liten stund tilbake informerte jeg alle spillere om våre nye planer for et mer spennende økonomisystem der vi benytter oss av et item som valuta. Disse planene er planlagt på bakgrunn av nåværende økonomi på Vestlandet. Jeg mener det er på tide med en forandring slik at det kan bli mer rettferdig for alle, og ikke minst mer utfordrende. Etter denne annonseringen så har det vært mange sterke reaksjoner der ute som omhandler at et itembasert økonomisystem er helt uaktuelt.

Vi driver jo en servere for spillere. Jeg eller team Vestlandet skal selvsagt ikke tvinge på et system spillere ikke ønsker, det er jo ikke jeg som spiller, det er dere. Vi har på ingen måte lyst til å gjøre Vestlandet til en mindre attraktiv server bare fordi jeg synes at vi burde ha det.

Men jeg tror vi alle kan være enige om at noe må gjøres, og at vi trenger noe nytt for å gjøre det mer spennende og mer rettferdig. Jobs er et system som lett kan utnyttes for å tjene inn mer penger, og enkelte jobber kan brukes i farmer. Jeg kunne godt tenkt meg å ha inntjening av penger gjennom items. Sette opp en kistebutikk der man kan selge items, men at det kanskje kun gjelder ingots. Ihvertfall items som ikke kan farmes på noe som helst måte. Dette er en løs tanke, men la den kverne i noen dager og kommenter gjerne i kommentarfeltet under.

Jeg kunne også tenkt meg å sette i gang en avstemning på om folk vil ha bort Jobs til fordel for noe annet. Dette vil ihvertfall gi en indikasjon på om det er Jobs systemet folk er ute etter eller om det er noe annet.

Husk at du må være innlogget for å kunne stemme!

NB: Vi har flyttet avstemmingen til Discord! Besøk oss på http://discord.vestlandetmc.no

En tanke på “Økonomisystemet ved neste resett

 1. Starter ikke alle spillere med samme utgangspunkt da? Det går ene og alene på hva spillere velger og bruke tiden sin på og om har vilje nokk til og gjøre det som skal til for og få seg en grei økonomi. Det er ingen spillere som spiller på samme måte.
  Nå har eg spillt på denne serveren siden mc 1.12.2, da kunne nesten alt av forskjellige items en hadde i inventory selges til en server shop gjennom en command der det kom opp en meny der du kunne selge så og si alt. Enklere får du det nesten ikke, alikevell klagde spillere over de ikke hadde penger og at det var “uretterdig”.

  Neste forsøk var det store kvite server shopen en kunne kjøpe og selge forskjellige items. Satsene på de forskjellige tinga ble kraftig redusert og jevnere over hele linja.
  Spranget fra toppen til bunn i økonomien ble redusert så ja, det hjalp i den forstand at det var ingenting spillerne kunne selge der prisen skilte seg ut fra resten. Spillerne som ikke hadde mye penger før, hadde heller ikkje mye penger etter endringen, det gjorde kun at de som lå på toppen gikk fra og ha overdrevent mye til og bare ha mye.

  Jeg leser rundt forbi at fleire spillere sier at dem syntest at økonomisystemet på vestlandet er “urettferdig” og blir begrunnet med at du f.eks må bygge en eller annen slaks type farm, f.eks cocoa bean farm” for og få penger.
  Sånne begrunnelser sier meg 2 ting :
  1. Dem vet egentlig hva som skal til for og få penger i kassen.
  2. Dem er bare ikke villige til og gjøre det som skal/må til.

  Nå vil eg bare forklare litt fra 1.12.2 mapet som kanskje ikke så mangen tenker over når det gjelder det og få en liten “buffer” på kontoen. For dem som spillte på det mapet så er det ikke en hemmelighet at det var grisespawnere og salg av grilla gris som var gullgruve.
  Etter noen dager med spilltid på serveren bestemte eg meg for og gå all inn for og komma meg opp på /baltop på serveren me å selga grilla gris. I den tida kunne eg lite/ingenting om verken farmer, spawnere eller redstone.
  Det blei testing, bygging, riving, utviding og til automatisering. Av 90ish spilledager på serveren, gikk sikkert 20-25 sb dagene kun på og bygge/forbedre denne farmen å få den så effektiv så den kunne bli.
  Så er det en ting jeg vet, så er det at spillerne som er heelt der oppe har jobba for det. Det er heller urettferdig mot dem som har brukt mye tid og energi på og bygget seg opp etter slik som økonomisystemet og serveren er den dag i dag.

  Økonomisystemet på vestlandet er ikke så langt i fra slik det er i virkeligheten, vil man tene penger må man være ville til og jobbe, er man ikke villige til og jobbe så blir det ingen penger med mindre baktus opprette NAV og oljefond på vestlandet^^

Legg igjen en kommentar