Minecraft 1.19 – Bør vi oppdatere nå?

Det er sol og sommer med stekende varme, føler meg som et stekt biffstykke som svetter bearnaisesaus. Det er nok mange av dere som utnytter finværet og koser seg masse, for skolen er over for denne gang og folk lengter etter at man endelig skal få kunne ta seg en skikkelig ferie. På Vestlandet har spillertallet sunket veldig lavt gjennom en periode og spesielt etter at skolen var over, dette er ikke et unikt syn å se på Vestlandet, men noe som skjer på de aller fleste servere i Norge.

Det er to faktorer som jeg tror gjør at spillertallene er lave:

 • Ferietid – sommer med flott vær.
 • Minecraft 1.19 – Spillere sitter på gjerdet og venter på at servere skal oppdatere.

Førstnevnte kan jeg dessverre ikke gjøre noe med, men klart hadde jeg hatt magiske krefter skulle jeg ha knipset bort COVID-19 for lenge siden. Men vi kan gjøre noe med sistnevnte.

Avstemming

Vi i team Vestlandet har hele tiden vært delvis enige om at ved overgangen til Minecraft 1.19 så skulle vi ha en full resett, og det står vi fremdeles for. Vi har til vanlig å ha full resett hvert andre år, og nå er det snart 2 år siden vi hadde en full resett. Nå er det på tide å gjennomføre det ved overgangen til Minecraft 1.19.

Men når skal vi gjøre det? Vi har også hele tiden sagt at ettersom Minecraft 1.18 omtrentlig nettopp har kommet til Vestlandet, ville det ikke da være for tidlig å oppdatere nå? Dette vil vi ha deres meninger på, og derfor oppretter vi en avstemming på Discord. Utfallet av avstemmingen blir ikke utfallet, det er viktig at dere husker dette, men vi bruker resultatet av avstemmingen i våre diskusjoner. Om det kun dukker opp feks 2 stemmer totalt så blir det for dumt at disse skal bestemme veien videre for ca 200 spillere.

Full resett

Som nevnt over skrev jeg at når vi går over til Minecraft 1.19 så vil vi gjennomføre full resett på Vestlandet. For dere spillere så betyr dette at alle starter helt på nytt.

 • Penger blir satt tilbake til startbeløpet som er 800 kroner.
 • Alle mcMMO stats blir satt til null.
 • Alle achievements blir borte.
 • Alle begynner med rank “Ny” (med unntak av ranker som er kjøpt fra nettbutikken eller er vunnet).
 • Spilletid blir satt til null.
 • Jobs stats blir satt til null.
 • Alle ekteskap blir fjernet.
 • Alle stats blir satt til null.
 • Items i inventory/backpack/enderchest blir fjernet.

I tillegg til denne listen må vi også gjennomføre et map resett. Dette betyr at alle bygninger/områder også blir fjernet, og man får ikke med seg slike ting over på Minecraft 1.19. Om jeg har glemt å nevne noe i listen over så er ikke det så viktig, bare husk at full resett betyr at ALT blir borte.

Veien videre

Vi har satt opp en avstemming på Discord som vi lar gå i noen uker slik at de aller fleste får det med seg. Desto flere som gir sin stemme, desto sterkere blir grunnlaget for utfallet. Når avstemmingen er fullført vil vi i team Vestlandet sette oss ned for å ta en diskusjonsrunde på hva som blir det beste for serveren. Jeg kan ikke få sagt dette tydelig nok, men det er viktig å huske på at desto flere som stemmer på avstemmingen, desto tyngre veier utfallet av denne.

Selv om alle hadde stemt for å gå over til Minecraft 1.19 nå, så innebærer dette en god del forberedelser.

 1. Minecraft 1.19 er ikke stabilt riktig enda, noe vi må vente på.
 2. Vi har en del planer for Vestlandet 1.19 som krever en del tid før det kan bli ferdig.

En av disse planene innebærer at vi ønsker å utvikle vårt helt eget claimsystem som er mye mer egnet for Vestlandet. Hvorvidt vi rekker å bli ferdig, det vet jeg ikke, men det er nå ett mål vi strekker oss mot.

Hva er nytt på Minecraft 1.19

Minecraft 1.19 oppdateringen blir kalt for “The Wild Update”, noe som ikke er helt grunnløst da overworld/survival er oppdatert med en hel del. På 1.19 vil du møte på feks frosker og rumpetroll, nye biomes som “Deep Dark” og “Mangrove” eller “acient cities”. Det mest skremmende er kanskje å møte på en warden!

Warden er noe som dukker opp i Deep Dark og blir fremkalt av noen spesielle blokker som kalles “Sculk Shrieker”. Sculk Shrieker er blokk som kun finnes i Deep Dark og produserer en skrikende lyd når en spiller er i nærheten. Når dette skjer fremkalles en Warden.

En Warden gir mer skade på andre enn noen andre mobs på Minecraft. Den har i tillegg til dette høy helse, så det blir en vanskelig fiende å drepe. Den er blind og kan kun finne deg ved å bruke luktesansen sin og vibrasjoner. En Warden er også immun mot brann og lava, og han påvirkes ikke av knockback.

Les gjerne mer om alt som er nytt med Minecraft 1.19 her: https://minecraft.fandom.com/wiki/Java_Edition_guides/The_Wild_Update

Abonnere
Varsle om
0 Comments
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer