Vestlandet 1.19 har fått dato

Som tittelen sier er det nå klart for Vestlandet 1.19 og vi har en dato klar for når resetten og oppdateringen skal være ferdig. Det har aldri vært så mye arbeid som denne gangen, men sånn blir det når vi bestemmer oss for å utvikle mye på egenhånd. Men la oss få unna det viktigste aller aller først, nemlig datoen og tidspunktet for åpningen av Vestlandet 1.19!

FREDAG 30 SEPTEMBER KL18:00

Fredag 30 september er dagen vi oppdaterer Vestlandet til Minecraft 1.19.2, vi åpner dørene klokken 18:00 denne dagen. Vi trenger også noe nedetid den samme dagen slik at vi får fullført de aller siste tingene som kun kan gjøres når den gamle serveren stenges av. Vi har avgjort at Vestlandet stenger ned klokken 14:00 på åpningsdagen og holder da stengt frem til klokken 18:00.

Det blir en del endringer på Vestlandet, men for mange vil det være enkelte ting som ikke er så positivt og andre ting som vil være mer positivt. Sånn vil det alltid være, alle har sine egne preferanser, og slik er det bare. En del av disse nye tingene er endret for å tilpasse serverens helhet.

RegionDefence – Vårt eget claimsystem

Vi har utviklet vårt eget claimsystem for å kunne imøtekomme Vestlandet på en bedre måte en tidligere. Ved å lage det selv får vi det akkurat slik vi ønsker å ha det, og det er mange ting som ikke har vært optimalt for oss opp til dette punktet.

Endringene fra tidligere:

  • Claimblocks er ikke lenger en greie, vi har heller gått bort ifra dette da vi ikke kan se helt poenget med en slik løsning. Spillere har måtte ha kontroll på to forskjellige valutaer, en for penger og en for claims. Nå vil man bare betale for det claimet man skal ha og ferdig med det.
  • Claimer du og fjerner det samme dag vil du få tilbake alle pengene du brukte på claimet, som er 5 kroner per blokk. På dag to har verdien tapt seg og du får kun tilbake 4 kroner per blokk, og på dag 3+ vil du kun få tilbake 3 kroner per blokk du har claimet.
  • Byer vil ikke bli fjernet omgående om den ikke betaler skatt før det har gått 7 dager. Det er ikke sånn at man slipper unna alle dagene, men det vil samle seg opp en gjeld. Dette gir spillere noe større margin dersom man skulle glemme å sette inn penger på bykontoen.

Dette er de aller største endringene fra tidligere når det gjelder claims, alle kommandoer vil være de samme som før. Det er fremdeles gullspade, det er fremdeles det samme trust systemet. Vi har hentet mye inspirasjon fra det opprinnelige GriefPrevention systemet, som er en enklere form for det vi har brukt det siste året. En bruksanvisning og en video tutorial vil være klar til åpning.

Endringer in-game økonomi

Det er også gjort noen få endringer ved økonomien på Vestlandet, det mest sårbare vi har og det som står høyest blant dere spillere. Det er alltid tabu å snakke om endringer med økonomien på serveren, men her er jeg.

  • Jobs er endret til at du igjen mister levels om du forlater en jobb, slik vi hadde det tidligere. Hvorfor er vi så grusomme? Vi trenger å booste vanskelighetsgraden noe da folk blir styrtrike på kort tid. Dette er ikke svaret på alle problemene, men det hindrer noe.
  • Jobs Quest er fjernet. Dette systemet er mer ustabilt enn noe annet jeg har sett, og jeg er ferdig med å slåss mot et system som motarbeider meg så mye. Dette ble et enkelt valg, det fjernes.
  • Nå skal vi jo betale for claims der vi tidligere har opparbeidet claimblocks etter spilletid. Vi har opprettet NAV Vestlandet, en institusjon som gir deg 500 kroner i stønad hver time du er på serveren. Her gjelder ikke selve spilletiden din, men faktisk tid du er på. Logger du av så starter tiden på nytt. Det vil være mulig å sjekke hvor mye tid som er igjen før utbetaling, men her kommer jeg tilbake med mer informasjon.

Ranks

Ranks på Vestlandet har fått en omgjøring, der alle våre 7 ranker har fått nivåer. Er du på rank NY så må du gjennom 10 nivåer før du kan komme deg til rank TRE. Det vil være oppgaver som skal gjøres mellom nivåene og de alle vil koste penger. Men det er viktig å nevne at totalsummen av alt du betaler frem til øverste rank er ikke høyere enn totalsummen du betaler idag. Ergo ikke dyrere, det er bare gjevt fordelt utover alle nivåer.


Det er sikkert flere småting jeg har glemt å nevne men dette er nok det som berører folk mer direkte, det som er verdt å nevne allerede nå. Da er det bare å smøre seg med tålmodighet frem til 30 september, da blir det endelig tid for Minecraft 1.19 og alt det bringer med seg. Jeg gleder meg faktisk til å se området der Warden holder til, for det der er helt sykt.

Vi alle i team Vestlandet gleder oss sykt til oppdateringen! Håper vi sees!

Abonnere
Varsle om
0 Comments
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer