Bugs and Villagers and Spikes! Oh My!

Da er det nok en gang på tide å adressere litt av det vi holder på med bak sceneteppe på Vestlandet, og det har vært nok av ting å holde fingrene i siden vi oppdaterte serveren til Minecraft 1.19.2. På generelt basis vil jeg si at Vestlandet kjører ganske bra, men fra tid til annen er det noe som forstyrrer slik at det ikke går så bra som det kunne ha gått. Villagers har vært hovedproblemet for de “vedvarende” lagg episodene, mens andre ting har vært årsaken til de mer kortvarige episodene, også kalt spikes.

Vi arbeider kontinuerlig med å patche de ulike utfordringene vi møter, og det er ikke alltid løsningene våre faller i smak hos våre spillere.

RegionDefence

Claimsystemet vårt har vært årsaken til noen av våre lagg spikes, men dette skal nå være patchet. Om ikke alt er fikset så er det aller meste patchet, her må jeg bare følge med på hva som skjer slik at jeg kan spore meg ned til kilden av problemet.

Videre har sikkert noen av dere lagt merke til at bynavnet nå dukker opp foran navnet igjen i chat. Dette var egentlig bare en forglemmelse som jeg aldri tenkte på at vi oppdaterte serveren til 1.19.2, men nå er det igjen på plass.

Villagers

Som en servereier så HATER jeg villagers! Med hånden på hjertet så er det ingenting jeg hater mer på serveren enn de, der de rusler rundt med en stor kloss i trynet. Villagers er en stor ressurskrevende entity på en Minecraft server. Grunnen til dette er alle tingene de gjør, og for hver ting de skal gjøre (som feks å finne tilbake til sengen sin) forårsaker at serveren må passe på at de finner veien dit de skal (pathfinding). Vanlige mobs har ikke denne funksjonen og derfor er det mindre å tracke for serveren på generelle entities. Villagers har mye de skal gjøre og det ligger mye data på de som hele tiden må holdes kontroll på.

Villagers for en spiller så er de utrolig gode folk å ha med seg. Du kan jo gjøre en byttehandel med de der du kan få ganske gode ting i retur, men ikke bare er de gode å ha på byttehandler, de har en rekke gode egenskaper som er til fordel for en spiller som vet å utnytte de. Og det er her problemet oppstår. De er populære blant spillere og om du tar i betraktning det jeg fortalte over sier det seg selv at desto flere villagers desto verre blir det.

Her har vi vært nødt til å ta noen grep som sørger for en mer rettferdig fordeling av villagers blant alle spillere.

  • Per nå er det satt en maks grense på antall villagers til 20 stk per 7×7 chunks.
  • Avstanden for aktivering er satt til 7 chunks.

Hvilket betyr at alle villagers over 20 stk vil despawne inne i et område på 7×7 chunks (49 chunks totalt) og alle villagers vil ikke fungere i det hele tatt om de er lengre unna deg enn 7 chunks. Dette har vi kjørt i en ukes tid på dette tidspunktet og så langt har det ikke vært et eneste villager problem på serveren. Dette har vært en suksess.

Online kart – Nettside

På Vestlandet har vi et komplett kart av Vestlandet på nettsiden som oppdaterer seg live avhengig av hva dere spillere gjør på serveren. Det er også mulig å kunne se hvor hver enkelt spiller befinner seg på kartet dersom de ikke har valgt å skjule seg med kommandoen /kart hide. Det som ikke har fungert på Minecraft 1.19.2 er dette med å kunne vise sine egne claims på dette kartet. Dette er nå fikset og man kan nå velge om sine claims skal være synlig på kartet eller ikke. Dette gjør man enkelt med /claimshow og /claimhide.

Minigames

Denne serveren har lenge vært nedprioritert, og det er på høy tid å få denne opp på ønsket nivå. Det er ingen hemmelighet at Vestlandet er jo først og fremst en survival server, men vi synes jo det er hyggelig å kunne tilby noe annet enn bare ren Minecraft. Minigames er aldri noe vi har satset hardt på og slik kommer det alltid til å være, survival vil alltid være vårt hovedfokus der minigames kommer i siste rekke.

Det er flere minigames varianter på Vestlandet som har vært på halv tolv, men dette er vi nå i ferd med å fikse. I tillegg til at det vi har blir fikset setter vi også inn nye elementer. Arcade er en av disse!

Oppdatering – 1.19.3

Minecraft 1.19.3 har jo kommet ut og det samme har server utgaven. Vi oppdaterer til 1.19.3 så snart alle våre plugins er oppdaterte og klare for den nye versjonen. Det er på nåværende tidspunkt kun en plugin vi venter på før vi kan oppdatere.

Jeg velger å nevne 1.19.3 her selv om det i seg selv ikke er en nevneverdig oppdatering. Informasjon fra Mojang tilsier at flere nye elementer som er tilegnet Minecraft 1.20 er allerede å finne i 1.19.3, men det er sikkert flere av dere som kanskje har tenkt at vi kan utnytte dette allerede nå. Jeg hadde et lite håp om det, men det viser seg at det ikke er så enkelt å få det til. Om vi skulle ha hentet frem de nye tingene så måtte vi ha kjørt et map resett, noe vi ikke er villig til å gjøre. Så viktig er det ikke og da venter vi heller på Minecraft 1.20.

Nei, Minecraft 1.20 er ikke et tema for oss før vi nærmer oss sommeren. Det er flere spillere på serveren som allerede har spurt om 1.20 allerede nå, Mojang har så vidt begynt å komme seg videre fra 1.19. Ta det helt med ro, jeg er ganske sikker på at det ikke kommer til å skje noe drastisk på Vestlandet før høsten 2023.

Abonnere
Varsle om
1 Comment
Eldst
Nyest Flest Stemmer
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
HanDerSolo0011
1 år siden

ser bra ut