Vestlandet og året 2022

Da har vi lagt bak oss nok et år og vi er klare for 2023, men før vi kommer så langt så skal vi oppsummere hva som har skjedd i 2022. Minecraft er ikke hva det en gang var, og det merkes betraktelig i det norske Minecraft miljøet. Det har aldri før vært så få norske servere tilgjengelig som det er nå, og de som eksisterer har et veldig lavt spillertall i forhold til hva det har vært. I Vestlandets storhetstid så var det vanlig å ligge på ca 15’000 unike spillere per år, men i 2022 var vi altså helt nede på 2’700 unike spillere. For Vestlandet så er det en nedgang på 82%, men her snakker vi fra helt tilbake til 2018.

Dette er nok ikke året med de største forandringene på serveren som er synlige for spillerne, men vi har hatt en god del arbeid under panseret. Det har vært mye arbeid med utvikling av egne systemer fremfor å ta til takke for det som allerede finnes, hvilket betyr at vi fremover kan være langt mer fleksible med løsninger og muligheter. Men noe synlig har det selvsagt blitt, blant annet med claimsystemet som vi utviklet fra bunn av, NAV utbetalingene per time, nytt sorteringssystem (som ennå er i utviklingsfasen, men aktiv på serveren) og prisoversikt på alle items som blir solgt enten på auction house eller kistebutikker.

Juli 2022 dro mange i stabteamet på hyttetur sammen i Lillehammer, en helt utrolig tur og noe som har laget mange gode minner for årene som kommer. Fredag til søndag satt team Vestlandet på en hytte sammen og lo seg skakke gjennom hele helga. Vi er et godt sammenspleisa team som har mye til felles, vi alle ønsker det aller beste for serveren og dere spillere. Dette var vår første tur sammen og noe som brakte oss tettere som et team! Nei, Vestlandets pengebinge ble ikke benyttet på denne reisen! Den er strengt bevoktet!

Hva skjer i 2023

Vi har egentlig ingen store planer for 2023 og Minecraft 1.20 vil nok ikke se dagens lys før mot slutten av året. Om jeg skal komme med en prediksjon så vil jeg si at Minecraft 1.20 ikke blir en del av Vestlandet før 2024. Kursen økonomisk er allerede plottet ut og vi er klare for det som kommer.

Per idag har vi ingen store planer, som nevnt over, men vi har 12 stabmøter foran oss så det vil hele tiden være i bevegelse. Fokuset vil ligge på optimalisering og fikse bugs.

  • Waterfall (BungeeCord fork) er byttet ut med Velocity for en mer ytelsesvennlig og sikrere proxy server.
  • Flere plugins inneholder bugs som må adresseres.
  • Bakgrunnsystemer må forbedres.

Månedens Vestlendinger

Hver måned kårer vi hvilken spiller som fortjener å bli kåret til månedens vestlending. Hvilken spiller er den som bidrar mest til å bedre miljøet, som er engasjert og liker å hjelpe andre spillere? Vi i team Vestlandet må stille oss disse spørsmålene basert på de nominasjonene dere sender inn til oss. De som blir kåret får smykke seg med en gullnøkkel og 15’000 kroner in-game.

  • Curtern
  • _BlackPete_
  • FatOrange
  • Sweet_pringles
  • Blackis99
  • Tommitee
  • x_HUND_BIKKJE_x

Listen over viser de heldige vinnerne i 2022, så får alle dere andre ha lykke til i 2023!

Statistikk

Vestlandet er en server som holdes oppe kun fordi dere spillere ønsker å spille på den. Uten dere finnes det ingen grunner til å ha en Minecraft server, for da kunne jeg heller spilt singleplayer. Av den grunn er det viktig for meg å være åpen om driften av Vestlandet både når det kommer til det økonomiske og statistikker som viser hvordan det faktisk går med Vestlandet. Per i dag så lever Vestlandet i beste velgående og vi har ingen planer om å legge den død. Vestlandet vil fortsette så lenge det er penger på konto og det er spillere på serveren.

Under vil dere se en del informasjon om driften av Vestlandet.

Avslutningsvis vil jeg si tusen takk for året 2022, og vi alle gleder oss til det som kommer i 2023. Jeg er stolt over den jobben som stab teamet gjør og det vi har fått til, og det at barn i alderen fra 7/8 år kan spille trygt sammen med ungdom/voksne spillere er en bragd i seg selv. Hos oss er det ikke bare stab som passer på, men også en del spillere tar grep ved upassende oppførsel. Uten tvil den aller beste spillerbasen i det norske Minecraft miljøet!

Abonnere
Varsle om
0 Comments
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer