Skifte av server struktur

I lange tider har vi benyttet Multicraft for å håndtere våre servere for enkel administrering av våre servere, men slik har det ikke alltid vært. I begynnelsen drev jeg med manuell arbeid der jeg selv håndterte alle serverne vi hadde gående ved å bruke Screen, som er en terminalmultiplekser, en type programvare som multiplekser flere virtuelle terminaler sammen. Dette tillater en bruker til å få tilgang til flere ulike påloggingsøkter i en enkel terminal. For dere som har kjørt opp en Minecraft server tidligere har opplevd at man ikke kan stenge konsollvinduet. Med Screen så kan jeg bytte mellom ulike konsoller uten at serveren stenges ned når jeg går til en annen.

Screen oppsettet i seg selv er helt supert, og jeg hadde full kontroll på alt. Problemet med et slikt system er at du står helt alene, og jeg kunne ikke bare be noen andre restarte serveren om noe gikk galt. Jeg begynte derfor å se på andre løsninger der ute som kunne gi meg det jeg trengte, et panel som andre i teamet kunne bruke til å skru av og på serveren.

Det aller første jeg gjorde var å utvikle et system i Python, en software pakke som fungerte til sitt formål.

Økosystem

Til slutt måtte jeg gi meg for presset der teamet trengte bedre kontroll over serveren, og jeg måtte til slutt finne en annen løsning som egnet seg bedre. Vi måtte ha inn et helt nytt økosystem for drifting av Minecraft servere, selv om jeg personlig følte at jeg hadde veldig god kontroll med Screen, men å fortsette denne egotrippen ville bare gå utover meg selv.

  • McMyAdmin 2
  • Multicraft
  • Pterodactyl
  • PufferPanel

Listen over viser hvilke Minecraft økosystemer/adminpanel jeg vurderte.

McMyAdmin 2 hadde jeg brukt tidligere på andre prosjekter og visste godt hva denne ville gi meg. Den fungerer godt og gir en god panel opplevelse med masse god informasjon om serveren, men det store minuset med denne er at den ikke har støtte for flere servere, noe som var essensielt.

Pterodactyl følte jeg ble for tungvindt på den tiden, og mye styr for et lite Minecraft miljø i Norge, så jeg valgte bort denne etter en lang samtale med meg selv.

PufferPanel ble veldig raskt avgjort og ble utelukket veldig raskt. Det fungerer sikkert utmerket til sitt formål den også, men det var ingenting som skrek “Velg meg”.

Multicraft

Valget falt derfor på Multicraft da den hadde alt det jeg så etter på den tiden, fleksibelt system og støtte for flere servere.

Den har vært trofast mot Vestlandet helt siden den ble implementert i våre systemer. Det er mye den ikke har støtte for men det har aldri vært et hinder for oss da jeg har utviklet og tilpasset de ulike situasjonene til det beste for oss. Den har feks ikke støtte for proxy servere og den kan heller ikke koble sammen andre servere på andre nettverk.

Nå har vi igjen kommet til et nytt veiskille der Multicraft ikke lenger dekker det jeg ønsker meg i et økosystem.

Pterodactyl

Da var tiden inne for å gi Pterodactyl en sjanse, og dens økosystem er relativt unikt. Ikke bare har den støtte for flere Minecraft servere, men servere for andre typer spill også. Når Hytale en gang i fremtiden blir sluppet er vi allerede nå godt rustet til å ta i mot den med åpne armer. I tillegg til det har den også støtte for å koble sammen flere nettverk slik at vi får alt i samme administrasjonspanel. Pterodactyl vil gi oss unike muligheter. Se nedenunder hvilke fordeler den vil gi Vestlandet.

  • Hver server vil kjøres i Docker kontainere.
  • Node basert økosystem.
  • Bedre sikkerhet.
  • Skalerbart.

Hva betyr dette for meg som spiller?

Absolutt ingenting, serveren vil være som den alltid har vært og spillere vil ikke legge merke til disse endringene. Endringene som blir gjort er myntet på oss som drifter, det vil forenkle vår hverdag i lengden.

For at vi skal kunne gjøre disse endringene så kreves det at Vestlandet holdes nede i en kort periode på 2 timer.

Vestlandet holdes stengt fra klokken 11:00 til klokken 13:00 mandag 16. januar 2023.

Abonnere
Varsle om
0 Comments
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer