Vestlandet og året 2023

Et nytt år er fullført for Vestlandet, og før vi tar skrittet videre, la oss reflektere over hendelsene i 2023. Selv om denne oppsummeringen kommer litt sent, som noen sier, er det bedre sent enn aldri. Minecraft samfunnet gjennomgår betydelige endringer som har en merkbar innvirkning på det norske miljøet. Aldri før har antallet norske servere vært så lavt som nå, og de som fremdeles er aktive opplever en kraftig nedgang i antall spillere.

I vår storhetstid var det vanlig å se omtrent 15’000 unike spillere på Vestlandet hvert år. Men i årenes løp, har dette tallet stupt til kun 2’373 unike spillere. Dette representerer en nedgang på 84% siden 2018. Sammenlignet med 2022, har nedgangen vært på 2%, noe som kan tolkes som stabilt på kort sikt. Likevel, signaliserer dette en potensiell nedgang for Minecraft som et populært spill.

Vestlandet er en server som opprettholdes utelukkende på grunn av dere spilleres ønske om å delta. Uten deres engasjement ville det ikke vært noen grunn til å ha en Minecraft server, da kunne jeg like gjerne ha spilt alene. Derfor anser jeg det som viktig å være transparent om driften av Vestlandet, både økonomisk og i form av statistikk som viser serverens tilstand. For øyeblikket går det bra med Vestlandet, og vi har ingen intensjoner om å avvikle den. Serveren vil fortsette å kjøre så lenge det er penger tilgjengelig og spillere som ønsker å spille.

Vi er takknemlige for den støtten vi får fra vårt dedikerte spillermiljø og setter pris på alle bidrag som hjelper til med å opprettholde Vestlandets drift. Gjennomsiktighet i forvaltningen av serveren er en prioritet for oss, og vi vil fortsette å dele relevant informasjon om økonomi, aktivitet og fremtidige planer med våre spillere. Din deltakelse og tilbakemeldinger er avgjørende for å forme Vestlandets fremtid, og vi oppfordrer deg til å fortsette å være en del av vårt fellesskap.

Pengebruk som ikke er en del av statistikken

I 2023 hadde teamet på Vestlandet en hyttetur til Hemsedal, hvor vi valgte å bruke 6’277 kroner på hytteleie. Disse utgiftene er ikke inkludert i statistikken, da de ikke kan regnes som kostnader for bedriften. Det samme gjelder for årets hyttetur i juni, hvor vi brukte 6’305 kroner på hytteleie. Det er viktig å understreke at disse pengene kun går til selve hytteleien, og ikke til andre formål. Vi ønsker å opprettholde åpenhet rundt våre utgifter og sikre at vår økonomi er transparent for alle.

Å dra på hyttetur er en flott måte å styrke teamånden på, men det er viktig å forstå hvorfor slike utgifter ofte ikke kan kostnadsføres i bedriftsøkonomien. Regnskapsprinsipper krever at kostnader som kan kostnadsføres må være nødvendige for å drive virksomheten og direkte knyttet til inntektsgenererende aktiviteter. Siden hytteturer vanligvis ikke er direkte relatert til forretningsaktiviteter, betraktes de ofte som personlige utgifter. Til tross for dette vil vi fortsette å arrangere slike turer for å styrke teamet vårt, selv om det betyr at kostnadene må tas personlig.

Vestlandet er et enkeltmannsforetak, noe som betyr at virksomheten og eieren anses som én juridisk enhet. Når midler tas ut til privat bruk, betyr det at eieren tar ut penger fra bedriftens overskudd til personlige formål. Dette er en vanlig praksis for enkeltpersonforetak og tillater oss som eier å bruke overskuddet fra virksomheten til personlige formål uten å måtte skille mellom bedrifts- og personlige midler. Det er viktig å være oppmerksom på disse uttakene for å sikre at Vestlandet har tilstrekkelig kapital til å fungere på lang sikt.

Abonnere
Varsle om
0 Comments
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer