Minecraft 1.20.5

Nå skal det sies at jeg overhodet ikke var forberedt på en stor oppdatering ved 1.20.5, men jaggu så kan den nesten sammenlignes med en hovedoppdatering. Dette er en utradisjonell fremgangsmåte av Mojang/Microsoft, veldig uvanlig at vi får slike oppdateringer midt i en “sesong”.

Selv om oppdateringen er stor så betyr ikke dette at vi trenger å resette kart eller noe slikt, dere spillere vil forhåpentligvis ikke merke så veldig stor forskjell. Men noen forandringer kommer med, og disse skal jeg liste opp nedenunder.

Men for de mest tekniske av dere så er det gjort store endringer under panseret, noe som vil medføre at mange plugins mest sannsynligvis vil knekke. Omfattende jobb må gjøres av pluginutviklere og server eiere må ha tunga rett i munn. Men som vanlig tester vi alt på en separat server men vi kan aldri garantere for at alt vil fungere som forventet.

Minecraft 1.20.5 er sluppet av Mojang, men vi må gjøre våre tester, vente på plugins og serverprogramvare før vi kan oppdatere til denne nye versjonen. Vi vil komme med mer informasjon fortløpende både her på nettsiden og på Discord.

Hva er nytt

 • Armadillo and Armadillo Scutes
 • Wolf Armor
 • Wolf variants

Armadillo

En armadillo, eller beltedyr som det heter på norsk, er et nytt vennlig dyr som er tilgjengelig med Minecraft 1.20.5. De dukker opp i biomes som savannas og badlands, og favorittmaten er edderkoppøyer.

Om de føler seg truet vil de krølle seg sammen som en ball. De kan bli redd av spillere som løper, eller rir på et dyr eller kommer kjørende med et kjøretøy. Den blir også redd av mobs som er undead.

Om du børster et beltedyr vil den droppe Armadillo Scutes. Disse kan brukes til å lage Wolf Armor. Du børster et beltedyr med kosten du vanligvis bruker når du er på arkeologisk eventyr og børster på steiner.

Wolf

Det er nå forskjellige ulike varianter av ulver som er å finne på Minecraft. De ulike ulvene vil spawne i sitt respektive biome. Ulver vil vanligvis spawne i en flokk på 4.

I tillegg til at det er nye ulvetyper så kan man også nå, som nevnt over, lage armor til ulvene dine.

 • Pale Wolf – Dette er den vanlige ulven vi kjenner til. Spawner i Taiga biome.
 • Woods Wolf – Denne spawner i Forest biome. Denne ulvetypen er den dominante og er den du vil se mest av i Minecraft fremover.
 • Ashen Wolf – Denne spawner i Snowy Taiga biome.
 • Black Wolf – Denne spawner i Old Growth Pine Taiga biome.
 • Chestnut Wolf – Denne spawner i Old Growth Spruce Taiga biome.
 • Rusty Wolf – Denne spawner i Sparse Jungle biome.
 • Spotted Wolf – Denne spawner i Savanna Plateau biome.
 • Striped Wolf – Denne spawner i Wooded Badlands biome.
 • Snowy Wolf – Denne spawner i Grove biome. Merk at dette er en sjelden ulvetype, og den vil alltid bli funnet alene uten en flokk.

Vil du lese mer om de ulike endringene på Minecraft 1.20.5 så kan du finne de her:
https://www.minecraft.net/nb-no/article/minecraft-java-edition-1-20-5

Abonnere
Varsle om
0 Comments
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer