Ny på Vestlandet

Dette er en guide på hvordan man kan komme seg godt i gang på survival.​

På serverens survival verden er det utrolig mye man kan gjøre. Vi har mange plugins som gjør survival spillingen veldig gøy og i dette innlegget skal jeg ramse opp en del av dette.

Aller først anbefaler vi og lese reglene. Der står det ting som er nyttig å vite før man setter i gang. Regler er til for at alle spillere skal trives best mulig og for at serveren skal fungere på best mulig vis. Viktig å huske på at dette er en barnevennlig server!

Link til regler: https://regler.vestlandetmc.no

Når du logger inn for første gang havner du i survival spawnen vår. Du starter med 800 kroner som du kan se ved å skrive /bal.
For å nå kunne sikre deg enda litt mer penger til å starte med kan du skrive /vote. Da vil du få opp en link du kan trykke på slik at du kan stemme på serveren. Skriv brukernavnet ditt og trykk “vote”, så vil du motta 200 kroner og 2 stemmenøkler. Stemmenøklene kan du bruke i stemmekassen i spawn. Bare gå ned trappen og til høyre. Nå har du 1’000 kroner og det er på tide å komme seg ut i verden!

Tjen penger

Nå kunne du vel helst tenke deg å skaffe mer penger og mer ressurser? Vel dette kan du gjøre samtidig! På vestlandet har vi /jobs, på /jobs browse har du 5 forskjellige jobber å velge mellom. Jeger, Miner, Tømrer, Fisker og Bonde. Du kan ha 2 jobber samtidig og på disse 2 jobbene har du en felles inntektsgrense. Denne ser du ved å skrive /jobs limit. Om du ikke får opp jobs limit er det fordi du ikke har tjent noe penger enda. Jobs limit varer i en time fra du starter å tjene penger. Jo høyre level du er på /jobs stats jo mer penger i timen kan du tjene.

Etter hvert vil du ha skaffet deg en del ting du kanskje er interessert i å selge. Da kan du bruke /ah (Auction House).
Auction House er et sted man kan selge og kjøpe ting fra andre spillere.

Du kan lese mer om Auction House her:

Butikker

Vi har også andre muligheter for å kjøpe/selge. I spawn har vi /warp vestshop og /warp marked
VestShop er serverbutikken og markedet er et sted du kan leie et butikk lokale i 2 uker om gangen for 2’000 kroner. Der kan du sette opp kistebutikker som gjør at du kan selge til andre spillere.

Backpack

På survival har vi backpack. Dette er en type ryggsekk du kan åpne hvor som helst på survival. Det du har i /bp mister du ikke når du dør. Det kan derfor være lurt å ha dine mest verdifulle ting der.

Ranks

Etter å ha fått en /playtime på 10 timer og tjent opp 1’000 kroner kan du oppgradere deg fra ny rank til tre rank! Å ta /rankup gir deg fordeler som flere homes, flere kits, større backpack og flere teleportere. Du kan skrive /ranklist for å se de forskjellige rankene vi har, om du klikker inn på en rank vil du få opp mer info om hva som kreves for å fullføre ranken.

Du kan lese mer om ranks her:

Giftemål

Om du har noen du spiller mye med eller ønsker å få enda flere fordeler kan du gifte deg på Vestlandet. For å gjøre dette trenger du 2’000 kroner og en fra stab til å gifte dere. Når du er gift får du fordeler som /marry home, /marry chat, /marry tp og andre ting.

Du kan lese mer om marry her:

Bystatus

Noe som er meget populært på vestlandet er bystatus. Bystatus gir utrolig mange fordeler og om man bruker det aktivt nok kan det være en god inntektskilde.

Les mer om bystatus her:

Heis og teleportere

Lyst på noe som er enda raskere enn trapper/stige? Vel da kan du bruke vårt heissystem! Du kan enkelt gå opp og ned etasjer med enten bruk av jernblokk eller skilt. Om du ønsker å ha en teleporter til en annen base, farm eller gruve kan du også sette opp dette med sjø lanterne og bruke /teleporter kommandoer.

Mer info står her:

Heis med bruk av skilt:

Bro og porter

Vi har også porter og bro systemer som gjør at du kan åpne/lukke port/bro med skilt.

Safarinett

Vi har en fin løsning for å frakte mobs/dyr dit du ønsker. Safarinett finnes som engangsbruk og gjenbruksbare egg. Du kan da lett ta med deg dyr, villagers eller mobs hjem til basen din om du ønsker.

Du kan se hvordan dette funker og hvordan man lager det i denne linken:

Stab

På Vestlandet jobber det mange mennesker for å få serveren til å holde seg oppdatert og ryddig. De som har oransje skrift på navnet sitt har en stab rolle. Disse personene er det bare å spørre om du lurer på noe.

Liste over staben på vestlandet:

Donasjon

Om du har lyst til å donere eller kjøpe rank så har vi en donasjons butikk til dette. Ranks gir deg kule effekter og pengene vi får inn brukes kun til å drifte serveren.
https://butikk.vestlandetmc.no/

Kommandoer

Vi har utrolig mange kommandoer her på vestlandet og det er ikke lett å huske alle. Vi har derfor en egen kommandoliste for survival!