Minecraft 1.18

Da er det faktisk slik at Minecraft 1.18 har fått en lanseringsdato, og i skrivende stund er Minecraft 1.18 pre-release 4 ute. Dette blir et nytt gjennombrudd i Minecraft universet der verdensgrensene økes, bedrock flyttes til nivå -64 og høyden får ny maks på 320. Fjell blir episke og huler blir enorme. Vi alle gleder oss til Minecraft 1.18!

Minecraft 1.18 blir lansert 30 november!

Minecraft 1.18 blir en stor oppdatering som vil inneholde grensesprengende nyheter som vil bryte med det som er tradisjonelt med Minecraft, og av den grunn er det mange endringer under-the-hood som er vesentlig grunnet nye chunks og måten de må rendres på. Se listen under for hva som blir nytt.

Dette er det som er helt nytt, ingen revolusjonerende nye ting eller blokker, men det er mye som skjer under bakkenivå og på fjell. Det er vel det som blir det mest synlige for spillere. Ellers er det mye som er gjort for å bedre ytelsen på Minecraft, noe jeg gleder meg til å kjenne på. Mye snakk om async teknologi ved bruk av flere CPU kjerner og flere tråder, noe som er mind blowing for meg som server eier. Men det gjenstår å se hvordan det faktisk fungerer!

 • Items
  • Ny musikkplate med Lena Raine – Otherside
 • World Generations
  • Grotter
   • Grotter som er totalt overhalt.
   • Grotter genereres i 2 lag med forskjellige steinbaser avhengig av dybden.
  • Fjell
   • Finnes i 6 underbiomer.
    • Meadow
    • Grove
    • Snowy Slopes
    • Lofty Peaks
    • Snow Capped Peaks
    • Stony Peaks
  • Y nivå er strukket til -64 og til +320.

Vestlandet 1.18

Så var det elefanten i rommet, Vestlandet 1.18. De neste månedene vil det blir mange spørsmål rettet mot dette og når vi skal oppdatere Vestlandet til 1.18. Det er det jo aldri et godt svar på før vi vet mer, men jeg kan garantere en ting, og det er at vi skal IKKE bli 1.18 i hverken desember eller januar. Februar er 2 måneder til, og realistisk sett så er det en mulighet for at vi kan være klare for en oppdatering i februar. Minecraft sjelen i meg forteller at februar er nok litt tidlig, men det vet vi ikke før det nærmer seg og hva Paper klarer å få til på så kort tid.

Hva betyr Vestlandet 1.18 for spillere

Nå er det ikke mange månedene vi hadde en full resett på Vestlandet, og jeg kan ikke se for meg at dette er noe vi ønsker å gjøre enda en gang så kort tid etter forrige gang. Vi har hatt en tradisjon å ha full resett annenhvert år ved en slik oppdatering som dette, og denne gangen er det under ett år siden sist. Vi har ikke diskutert dette i detaljer riktig enda så dette er noe jeg må komme tilbake til når jeg vet nøyaktig mer om hva som kommer til å skje, men det er visse ting som må gjøres.

 • Vi MÅ ha resett på verdenen.
 • Verden ressurs blir fjernet da den ble opprettet for å hente inn 1.17 elementer.

Jeg personlig tror det blir en veldig dårlig idé å la spillere få med seg områder over til 1.18 da terreng både over og under bakkenivå blir totalt annerledes, men det gjenstår å se hva vi kommer frem til. Så er jo også spørsmålet om vi skal gjennomføre en full resett enda en gang nå som vi møter en såpass stor oppdatering.

Jeg ønsker naturligvis å se hva spillere mener om denne saken og hva som skal gjelde ved overgangen til Vestlandet 1.18. Jeg setter opp en avstemming på Discord for å se hva dere tenker om saken slik at vi kan ta med oss deres meninger inn i vår vurdering på neste stabmøte som vil være 5 desember.

Kommenter gjerne under!

0 Comments
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer