Vestlandet 1.18

Da er det snart på tide å legge atter et kapittel bak oss og se fremover mot Vestlandet 1.18! Regner med at de aller fleste av dere har ventet i spenning på hvilket utfall vi har valgt å lande på, og før jeg fortsetter med å fortelle hva vi skal gjøre og hvordan det hele vil foregå så husk en ting, vi kan ikke tilfredsstille alle og enhver. Vi har tatt en beslutning på bakgrunn av avstemmingen vi hadde på Discord.

Minecraft 1.18 har mye godt med seg blant annet episke fjell som strekker seg høyere enn noe annet du har sett i Minecraft, for ja, byggehøyden i Minecraft blir jo som tidligere nevnt økt til 320. Det blir rett og slett en helt ny måte å spille Minecraft på! Enda høyere bygg er nå mulig med den nye oppdateringen.

Men la oss komme oss til saken der jeg forteller om våre planer for overgangen til Minecraft 1.18! Se resultatet av Discord avstemmingen under.

Ser vi kun på avstemmingen som et resultat så er det ingen tvil om hva spillere ønsker seg ved overgangen til 1.18, men i og med at vi i stabteamet skal være nøytrale i slike saker så legger jeg ut avstemmingen uten stab.

Spriket mellom C og A er stort og A har en klar ledelse over de andre. Det er viktig å høre på hva spillere ønsker, og det har vi også gjort i vår avgjørelse for hva som skal gjøres ved overgangen til 1.18.

Hva betyr overgangen for deg som spiller?

Det er viktig å høre på alle spillere, og vi skal ikke glemme alle de som stemte for C. Vi har hatt en god diskusjonsrunde i teamet der vi har gått igjennom forskjellige aspekter av Vestlandet og dens funksjoner, og gjort et forsøk på å nøste ut det som har størst betydning for de aller fleste av dere.

  • Vi skal ha full resett på Vestlandet ved overgangen til 1.18, MEN ….
  • Du skal få med deg inventory og backpack.
  • Backpack utvides til 6 linjer for alle noen uker før overgangen slik at alle har lik mulighet.
  • Sjekker er deaktivert! Ingen sjekker kommer seg over til 1.18.
  • mcMMO stats blir overført til Vestlandet 1.18.
  • Donasjonsranker blir overført og ellers andre ting som er kjøpt gjennom nettbutikken.

Alt annet blir borte og skal ikke bli med til Vestlandet 1.18. Det som ikke står på listen ovenfor blir IKKE med videre.

Ønsker du å lese mer om Minecraft 1.18 kan du lese mitt forrige innlegg her https://www.vestlandetmc.no/2021/11/19/minecraft-1-18/

Når blir det resett og når blir vi Minecraft 1.18?

Det er jo alltid det store spørsmålet, når skal vi egentlig gå over til Minecraft 1.18. Vi kan alltid spekulere i når det kan skje, noe jeg alltid gjør naturligvis, men jeg kan aldri gi et løfte på at det vil skje innenfor min spådom. Det er jo mange som spør om hvorfor vi ikke bare kan oppdatere til 1.18 nå som det er tilgjengelig, og hver gang prøver jeg å forklare at det ikke er mulig å gjennomføre en stabil server ved å kaste oss på det første og det nyeste så snart det er tilgjengelig. Det er flere aspekter rundt dette med oppdateringen.

  • Vi må vente på plugins. Hvis ikke våre kjerneplugins virker på Minecraft 1.18 så kan vi heller ikke oppdatere.
  • Vi må vente til alle Minecraft patcher har kommet fra Mojang. Neste uke vil første patch være på plass da 1.18.1 kommer i slutten av uka.
  • Vi må vente på at Paper blir klar med en stabil utgave av sin server programvare.

Disse 3 punktene er essensielle når det gjelder oppdatering. Jeg vil selvsagt oppdatere dere fortløpende om de forskjellige stadiene vi er i. Vi er allerede godt i gang med testing av en 1.18 server hos oss der vi tester stabilitet og plugins. Vi kjører ulike stresstester på serveren for å vurdere hvor godt vi ligger an til en oppdatering.

Jeg ønsker likevel å komme med et estimat på når jeg ser for meg at vi oppdaterer. Ut ifra informasjonen som er gitt fra forskjellige utviklere både fra Paper og Spigot så ser det ut til at det kanskje kommer raskere på plass en foregående år. Jeg tror at i løpet av februar så vil vi være på Minecraft 1.18, og i bestefall i løpet av januar.

Abonnere
Varsle om
4 Comments
Eldst
Nyest Flest Stemmer
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
EmtyCrax
2 år siden

Greit om dere kan gi beskjed i god tid før dere resetter og bytter til 1.18 sånn at folk har god tid til og finne de tingene de vil ha med seg i backpack og inv

trackback

[…] Har du ikke lest DEL 1 av denne posten så kan du lese den her: https://www.vestlandetmc.no/2021/12/07/vestlandet-1-18/ […]