Vestlandet 1.18 – DEL 2

Da var det på tide med en ny oppdatering hva gjelder Vestlandet 1.18, og jeg har noen nyheter som for mange av dere vil glede seg over.

Når forventer vi overgang til Minecraft 1.18.1?

Det som mange av dere spør om er når vi kommer til å gå over til Minecraft 1.18.1, men her må jeg være ærlig å si at det finnes ingen ETA (Estimated Time Arrival) for dette hverken hos de som er ansvarlig for Paper eller hos oss. Jeg vil gjerne gjenta det jeg har sagt tidligere og det er at vi ikke kommer til å gå over til Minecraft 1.18.1 før vi vet at det er stabilt nok til at alle våre spillere kan spille hos oss uten at man får en negativ opplevelse.

Det er ikke slik at selv om det ikke lagger på en server så betyr ikke dette at man skal være trygg på at ting ikke kan gå galt, og det vi er mest bekymret for er at serveren skal knele hvis vi passerer et visst antall spillerantall på serveren i tillegg til at filer og plugins ender opp med å bli korrupte. For tro meg, det er veldig kjedelig om vi kommer i gang for å deretter si at “shit, nå gikk det dårlig så vi må nesten resette alt igjen.” Hos oss skal man alltid være relativt sikker på at det er trygt og stabilt på serveren slik at vi unngår slike hendelser. Men man er aldri 100% trygg, men vi gjør ihvertfall vårt beste for at det skal være så trygt det bare kan.

Om vi ser på trafikklyset på høyre side så er stabilitetsnivået på Paper i en gul fase, noe som betyr at vi nærmer oss. Den er ute av rød, eller det som også kalles eksperimentell fase. Ting begynner å falle på plass, og jeg forventer (uten å love noe som helst) at vi er klare i løpet av januar.

I tillegg til dette har jeg igjen satt opp en indikator på langt vi er kommet med Vestlandet 1.18 og hvor klare plugins er for 1.18. Det gir ihvertfall et godt pekepinn på hvor vi er i løypen for når vi blir klare hos oss.

Nye planer for Vestlandet 1.18

Vestlandet 1.18 blir ikke bare en ren oppdatering av Paper, men vi ønsker å gjøre visse endringer som vil bedre spillegleden for veldig mange.

Byer

Vi skal selvsagt fortsette med byer! Vestlandet blir ikke helt det samme uten et bysystem, men vi trenger en endring som vil gjøre det mer spennende å drive en by. Det gamle systemet vil bli byttet ut med Towny, noe som vil gi en helt unik verden for et bykonsept.

Mest sannsynlig er det flere av dere nå som synes Towny ikke egner seg for alle, og det er helt sant! Towny skal KUN brukes for de som ønsker seg et skikkelig bysystem. Men for resten av dere vil vanlige claims med spade være tilgjengelig. Vi vil fremdeles fortsette med GriefDefender hos oss, men vi kombinerer det med Towny. Det betyr at alle muligheter for plotter og byclaims blir borte slik vi kjenner det idag, og overlater dette til Towny istedet for.

Towny har en rekke funksjoner som vil gjøre det attraktivt å drive en by på Vestlandet.

  • Desto større byen din er, desto høyere rank vil byen din få.
  • Når byen får høyere rank vil også byeieren få høyere rank.
  • Byer økes i takt med innbyggertall.
  • La dine innbyggere leie butikktomter der de kan lage kistebutikk.
  • Lag en åker som dine innbyggere kan ta del i uten å kunne ødelegge området.
  • Øk eller senk skatter for dine innbyggere.
  • Bli alliert med en annen by.
  • Plukk selv ut hvem som skal få kjøpe tomt i din by eller la det være fritt frem.

Og masse masse mer enn det jeg har beskrevet ovenfor. Towny gir uante muligheter for byeiere og det belønner byer som virkelig satser, de som klarer å skaffe seg mange innbyggere. Her blir det en kamp om å ha den største byen på Vestlandet, det blir en kamp om innbyggere.

Vi gleder oss til å sette i gang med dette! Dette blir selvsagt et valgfritt system, og for alle dere som ikke ønsker å drive med byer kan fortsette med det samme som idag.

Nytt ranksystem

På Vestlandet 1.18 skal vi virkelig gå i dybden på de rankene vi allerede har og gjøre spillegleden enda bedre, og ikke minst mer utfordrende. I dag har vi et rankoppsett som ser slik ut:

  • NY
  • TRE
  • STEIN
  • KULL
  • JERN
  • GULL
  • DIAMANT
  • NETHERITE

Vi skal fremdeles beholde disse, men disse 8 skal bli til 80 ranker. Ja, det blir 80 ranker på Vestlandet 1.18. Det skal bli mye mer gøy å ranke opp til neste rank.

Ranksystemet blir slikt:

  • NY [I – X]
  • TRE [I – X]

Hver rank vil nå ha nivåer. Når du ranker opp til en ny rank vil du begynne med nivå 1, som vil se slik ut NY[I]. Underveis må du gjennom flere hindere før du kan oppnå NY[II]. Vi har tro på at dette vil gjøre det hele mer artig og ikke minst mer utfordrende for de aller fleste av dere. Spilletid vil ha betydning som det alltid har vært, men det skal ikke koste noe for nivåene.

Inventory/Backpack og overgangen til Vestlandet 1.18

Det er fremdeles mange av dere som er usikre på hva man kan ta med seg over til Vestlandet 1.18. Det er ingen begrensninger på hva du kan legge i ditt inventory, med unntak av sjekker. Alle sjekker vil bli fjernet og filtrert bort når vi skal overføre backpack og inventory til den nye serveren. Ellers er det ingen begrensninger! Bruk shulkerbokser til å fylle opp i inventoriet eller backpack.

Om dere har spørsmål så ikke vær redd for å spørre oss om overflyttingen. Heller et spørsmål for mye enn for lite om du er usikker, men vær så snill å les våre skriv før du spør. Det aller meste står forklar i Vestlandet 1.18 postene.

Har du ikke lest DEL 1 av denne posten så kan du lese den her: https://www.vestlandetmc.no/2021/12/07/vestlandet-1-18/

Abonnere
Varsle om
1 Comment
Eldst
Nyest Flest Stemmer
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer