Vestlandet 1.19

Flere av dere sitter nå på gjerdet å venter på at Baktus skal få ut fingeren med å skrive et nyhetsskriv slik som denne, men takk og lov nå kommer den! Team Vestlandet hadde et stabmøte i går der vi hadde Minecraft 1.19.x som hovedtema, og vi tok en avgjørelse på hva vi skal gjøre de neste ukene. Det er mye spennende som skjer, så her kommer høydepunktene.

Full resett og oppdatering til Minecraft 1.19.x

La oss rive av plasteret før jeg starter på et lengre innlegg om det ene og det andre med å si at ja, vi har lyttet til dere spillere og gitt klarsignal for å gå over til Minecraft 1.19.x så snart det lar seg gjøre! Når det skjer er vanskelig å si, men det avhenger av flere ting, så inntil videre har jeg ingen ETA for når vi gjør dette. Men det bør ikke ta så veldig lang tid, og alle vil få informasjon om når dette skal skje i god tid.

Vi hadde en avstemming på Discord der jeg etterspurte hva dere ønsket at vi skulle gjøre med Minecraft 1.19, for i utgangspunktet var vår plan at vi skulle vente til etter nyttår. Vi ønsket å vente så lenge fordi det er alt for kort tid siden vi gikk over til Minecraft 1.18.2 og dermed ville det føre til en ekstra ulempe for dere spillere, trodde vi. Men ett flertall av dere på hele 93% ønsket at vi skulle sette igang med overgangen så snart vi hadde mulighet.

Men som de fleste av dere vet er ikke en overgang en enkel prosess, og ihvertfall ikke når vi i team Vestlandet ikke var forberedt på å gjøre dette nå. Vi har mange forberedelser vi må gjøre og ferdigstille en god del prosjekter før vi kan ta steget mot Minecraft 1.19.

 • Vi må være sikre på at Minecraft 1.19.x er på et stabilt nivå. Her må vi kvalitetssikre gjennom ulike stresstester.
 • Vi har ulike utviklingsprosjekter vi må få ferdigstilt før vi kan oppdatere.

Nå er det også en god stund siden vi har hatt full resett på Vestlandet, det nærmer seg hele 2 år siden dette ble gjort og nå er det på tide å gjøre det igjen. For mange av dere er dette et veldig trist og kjipt tema, mange av dere er jo nye også og det er gjerne de det går hardest utover. Dessverre er det nå sånn at veldig mange av dere har alt for mye og om vi skal kunne ha en sunn økonomi på Vestlandet er dette noe vi bare må igjennom med jevne mellomrom, men jeg synes vi har vært flinke til å holde det ganske stabilt på annenhvert år.

Full resett betyr følgende:

 • Penger blir satt tilbake til startbeløpet som er 800 kroner.
 • Alle mcMMO stats blir satt til null.
 • Alle achievements blir borte.
 • Alle begynner med rank “Ny” (med unntak av ranker som er kjøpt fra nettbutikken eller er vunnet).
 • Spilletid blir satt til null.
 • Jobs stats blir satt til null.
 • Alle ekteskap blir fjernet.
 • Alle stats blir satt til null.
 • Items i inventory/backpack/enderchest blir fjernet.
 • Alle claims blir fjernet sammen med kartet.

Med andre ord, det du hadde den gangen du logget på for alle første gang, det er det du får ved en full resett. Har du spørsmål vedrørende dette ta kontakt med oss om du er usikker på hva dette betyr.

Minecraft 1.19 oppdateringen blir kalt for “The Wild Update”, noe som ikke er helt grunnløst da overworld/survival er oppdatert med en hel del. På 1.19 vil du møte på feks frosker og rumpetroll, nye biomes som “Deep Dark” og “Mangrove” eller “acient cities”. Det mest skremmende er kanskje å møte på en warden!

Warden er noe som dukker opp i Deep Dark og blir fremkalt av noen spesielle blokker som kalles “Sculk Shrieker”. Sculk Shrieker er blokk som kun finnes i Deep Dark og produserer en skrikende lyd når en spiller er i nærheten. Når dette skjer fremkalles en Warden.

En Warden gir mer skade på andre enn noen andre mobs på Minecraft. Den har i tillegg til dette høy helse, så det blir en vanskelig fiende å drepe. Den er blind og kan kun finne deg ved å bruke luktesansen sin og vibrasjoner. En Warden er også immun mot brann og lava, og han påvirkes ikke av knockback.

Les gjerne mer om alt som er nytt med Minecraft 1.19 her: https://minecraft.fandom.com/wiki/Java_Edition_guides/The_Wild_Update

RegionDefender er ett spennende prosjekt vi holder på med på Vestlandet. Vi utvikler vårt helt eget claimsystem som er mye mer tilrettelagt Vestlandet. Per i dag bruker vi ett system som kalles GriefDefender, som fungerer helt greit. Jeg liker at det har egne byclaims og at det er til dels brukervennlig. Tidligere har vi benyttet oss av GriefPrevention, noe som er et veldig fint system. Et veldig enkelt claimsystem som de aller fleste har forståelse for og kjenner godt til, men vi synes det blir for enkelt da vi ønsker å ha med forskjellige byfunksjoner.

Det finnes mange andre claimsystemer der ute, men det blir alt for avansert for den vanlige spilleren, og da blir det liksom ikke gøy lengre. Hva blir løsningen da? Jo, vi utvikler vårt eget så blir det nøyaktig sånn som vi vil ha det.

RegionDefender vil fungere slik som dere er vandt til, men med visse unntak. Claimsystemet blir utviklet slik at det skal være lettvint, uten noe styr med flags og options her og der.

Slik blir RegionDefender

 • Vi har valgt å bruke gullspaden slik som dere er vandt til.
 • Vi har adoptert alle kommandofrasene fra GriefPrevention slik at man slipper å sette seg inn i nye kommandoer.
 • Det blir kun 2 lag claims, vanlige claims og subclaims.
 • Vanlige claims kan omgjøres til et byclaim.
 • Claimblocks blir borte, du betaler når du claimer. (Du må godkjenne før du betaler!)
 • Trustnivåer blir de vanlige. (Manager, bygger, kontainer og aksess)

Simpelt og enkelt er den gjennomgående røde tråden for dette prosjektet. Å lage/opprettholde claims skal ikke være det som opptar deg som spiller, å hele tiden passe på at du har satt riktig flags på det ene eller det andre er noe du skal få slippe.

Ranks

Vi har også et prosjekt gående med å fornye vårt ranksystem, og her tror jeg det blir mye å glede seg til. Jeg skal ikke røpe for mye, men jeg kan fortelle at jeg tror mange av dere vil sette pris på den nye modellen.

Jeg skal gi dere ett lite hint: 88

Avsluttningsvis

Jeg kan ikke si noe annet enn at vi gleder oss mye til den nye oppdateringen, det ligger mye spennende i kortene og ikke minst at Minecraft 1.19 har mye nytt med seg denne gangen som endelig omhandler survival delen (overworld). Bare følg med enten her eller på Discord for nye oppdateringen ang Vestlandet. Vi kommer med fortløpende informasjon om status og forventninger, og til slutt vil det komme en endelig dato for når det skjer. Men husk, frykt ikke, du vil få god tid på deg før vi oppdaterer.

En siste gang, jeg vet at mange kommer til å spørre oss om hvor dere får tak på flyttekasser eller hvor mye man kan ta med seg til Vestlandet 1.19. Nei, du kan ikke ta med deg ting til Vestlandet 1.19!

Abonnere
Varsle om
1 Comment
Eldst
Nyest Flest Stemmer
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
trackback

[…] Nå er det snart 1 måned siden jeg kom med nyheten om at vi nærmer oss en oppdatering av serveren, og hva det innebærer for dere spillere. Har du ikke lest den? Da bør du ta en titt på artikkelen slik at du som spiller ikke får en stor overraskelse den dagen vi oppdaterer serveren https://www.vestlandetmc.no/2022/08/08/vestlandet-1-19/ […]