Vestlandet 1.19 – Del 2

Nå er det snart 1 måned siden jeg kom med nyheten om at vi nærmer oss en oppdatering av serveren, og hva det innebærer for dere spillere. Har du ikke lest den? Da bør du ta en titt på artikkelen slik at du som spiller ikke får en stor overraskelse den dagen vi oppdaterer serveren https://www.vestlandetmc.no/2022/08/08/vestlandet-1-19/

Med det sagt og unnagjort er det på tide med en status oppdatering vedrørende Vestlandet 1.19!

Prosjekter

Vi har enkelte store prosjekter som vi skulle ha ferdig før en oppdatering, og jeg kan fortelle at vi er nesten i mål.

Ranker
Ett av disse prosjektene var å skulle oppdatere de forskjellige rankene med noe som kan være mer spennende for spillerne. Per i dag så har vi 8 ranker som er definert slik:

  • NY
  • TRE
  • STEIN
  • KULL
  • JERN
  • GULL
  • DIAMANT
  • NETHERITE

De skal vi fortsette med, men hver av rankene har nå fått 10 nivåer. Godt forklart så betyr det at du må igjennom 10 nivåer før du kan komme deg til feks rank TRE. Alle som logger på for første gang vil havne på rank NY nivå 1.

Alle nivåer blir behandlet på samme måte som du skulle ranket opp til hvilket som helst annen rank, de koster penger, de har egne kriterier osv osv. Vi ender derfor opp med 80 forskjellige ranker.

RegionDefence – Claimsystem
Som jeg forklarte i forrige post vedrørende oppdateringen så har jeg utviklet et helt nytt claimsystem som skal brukes på Vestlandet. Dette har vi gjort fordi vi ikke har funnet et claimsystem som er tilfredsstillende etter våre behov, og for å få det slik vi ønsker så vi ingen annen mulighet enn å lage det selv. Ja, GriefPrevention eksisterer, men denne har mangler som vi har behov for. Ja, GriefDefencer eksisterer også, den har det GriefPrevention mangler men den er ikke stabil nok, i tillegg til at den er kronglete å bruke/sette opp.

Læringskurven for dette systemet er lav, kan du bruke GriefPrevention så kan du bruke dette. Pluginen er bygget opp fra bunn av, men for å beholde det folk er vandt til å bruke har jeg valgt å benytte samme kommandoliste slik at ingenting vil føles annerledes. Det er likevel store forskjeller bak teppet og hvordan det hele fungerer i kulissene.

En bruksanvisning og video vil dukke opp før oppdateringen.

Forberedelser

Prosessen med å bygge opp Vestlandet 1.19 har begynt og vi har allerede kommet et godt stykke på vei. Kartet er prerendret slik at alle chunks er allerede klare, dette gjør at serveren ikke trenger å generere nye chunks kontinuerlig når spillere beveger seg rundt på kartet, noe som igjen gjør at serveren vil være langt mer flytende. Denne prosessen i seg selv tok ca 24 timer.

Vi har også kjørt stresstester på serveren for å se hvor mye den klarer å håndtere før TPSen faller eller i verste fall kneler og stopper helt. Så langt ser det lovende ut og jeg føler meg trygg på at det mest sannsynlig er stabilt nok for oss.

Stresstester kjører vi gjennom egne verktøy der vi tester lasting av chunks, spammer inn entities osv osv.

ETA

Dette er vel det store spørsmålet alle ønsker seg svar på, men dessverre så er vi fremdeles ikke sikre på når dette skjer. Det vil mest sannsynlig skje i løpet av denne måneden, med mindre noe veldig uforutsett dukker opp. Vi vil informere om når dette skjer minimum en uke før tiden.

Alle i team Vestlandet gleder seg enormt til en ny start og en ny oppdatering, og det er jo utrolig spennende at det endelig er en oppdatering som omhandler overworld.

Abonnere
Varsle om
0 Comments
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer