Sorteringssystem

Er du en av de som ønsker å lage deg et sorteringssystem, men synes det er for vanskelig eller synes bare det blir for mye arbeid? Vel, da har du kommet på rett plass, for her på Vestlandet er det en lek å lage et sorteringssystem. Du slipper alt som har med redstone å gjøre, og det eneste du trenger er oppbevaring (kister, tønner osv) og hoppere.

På bilde ovenfor ser vi starten på det som skal bli et sorteringssystem. Alt som ligger i den øverste kisten vil gå ned i hopperen under, for så og gå mot venstre. Du kan se retningen items går ved å se på rørene på hopperen. Hopperne nederst skal være de som vil fungere som filtre.

Om vi ikke gjør noe som helst med denne vil alt ramle ned i den aller første kisten, og fortsette videre til den neste når første kiste er full.

Over så ser du et bilde av hvordan en hopper ser ut om du åpner den. Det er 5 ruter totalt, og på bilde over har jeg markert opp de 4 rutene mot høyre. Disse 4 rutene kan du bruke til å sortere items med, den siste ruten brukes til å la items passere ned i kisten under. Systemet fungerer ved at du legger items, som du har definert for filtrering, i en av disse 4 rutene. Om du ønsker å sortere flere items kan du legge opptil 4 items i disse rutene. Om du feks har et diamond sword i rute 1 og en stein i rute 2 så vil diamond sword og stein falle ned i kisten.

Hvordan definere items for filtrering

Du holder i et item du skal sortere i hånden din og bruker en av følgende kommandoer:

/setfilterFå liste over tilgjengelige filter kommandoer.
/setfilter filterFiltrerer alle items av lik type. Feks et diamant sverd med enchantments som defineres med filter sorterer alle diamant sverd ned i kisten.
/setfilter filterexactFiltrerer alle items som er identiske. Fin å bruke på feks enchantment bøker da filterexact hensyntar enchantments.
/setfilter unfilterSlipper ned alle items ned i kisten, bortsett fra itemet definert med unfilter.
/setfilter removeFjerner definisjonen på itemet og gir den standard navn tilbake.

Abonnere
Varsle om
1 Comment
Eldst
Nyest Flest Stemmer
Inline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
trackback

[…] Har du ikke hørt om sorteringssystemet? Ta en titt her https://www.vestlandetmc.no/2022/10/07/sorteringssystem/ […]